4 apps om te netwerken tijdens de lunch

Vooruitgang op het werk

De meest gegeolokaliseerde: LikeLunch

Het principe : zodra uw profiel is ingevuld, geeft de app een lijst van alle geïnteresseerden in deze aanpak in uw directe omgeving. Je kunt sorteren op naam, op bedrijf maar ook op functie en op stad (slim om tijdens een zakenreis niet alleen te lunchen). Eén klik volstaat om een ​​uitnodiging te sturen naar een voorgeselecteerd restaurant of restaurant naar keuze. Het is aan de gast om de aansluiting en de afspraak al dan niet te accepteren. Als hij er klaar voor is, ga je een privéchat in om de laatste details te regelen en de discussie te starten. De app biedt ook vooraf ingevulde berichten om de discussie op gang te brengen. Het is gratis, maar de rekening is uiteraard de verantwoordelijkheid van de gasten. Je deelt of niet!

meest : u hoeft geen vrienden te zijn op Facebook of een ander sociaal netwerk om contact op te nemen. Het is voldoende dat beide partijen geregistreerd zijn.

Het minste : onmogelijk om het aantal geregistreerde tot nu toe te kennen. Het zou in de duizenden lopen, maar onmogelijk te verifiëren. We weten gewoon dat 8 van de 10 uitnodigingen worden gehonoreerd.

De meeste rekrutering: Colunchen

Het principe : deze keer gaat het erom rond grote tafels te vergaderen om een ​​vooraf bepaald thema te bespreken. U registreert zich via uw Facebook-account of rechtstreeks met uw e-mail en selecteert uw interessegebieden. Vervolgens worden we op de hoogte gehouden van elke colunch, elke georganiseerde codrink binnen een straal van 20 km. Het platform heeft inmiddels 18.000 leden en zo’n twintig actieve communities. Elk evenement mobiliseert gemiddeld tussen de 8 en 12 colunchers. Voornamelijk CSP+ tussen de 30 en 45 jaar werkzaam in marketing, reclame en HR. Gratis, maar uiteraard is de prijs van de maaltijd uw verantwoordelijkheid.

meest : de mogelijkheid om Topluncher te worden, namelijk organisator van lunches rond een onderwerp dat u na aan het hart ligt. Let op de aanstaande lancering van een community rond het zoeken naar werk gericht op werknemers maar ook op werkzoekenden.

Het minste : je kiest niet met wie je luncht of borrelt. Alleen de organisator kent de gastenlijst.

De meest vrouwelijke: MyBusyMeal

Het principe : eenmaal geregistreerd op dit sociale netwerk dat belooft om goede stoelen en professionele kansen te combineren (prospects, partners, werkgevers, experts, enz.), geolokaliseert u de BusyPeople (dus mensen zoals u) en/of de BusyMeal, collectieve maaltijden. Tijdens de rondetafel heeft iedereen evenveel spreektijd om zich voor te stellen. “Tijdens deze bijeenkomsten, die ik als humanistisch bestempel, is er geen sprake van vraag en aanbod. Iedereen zit op hetzelfde niveau. Of het nu actief is of niet. Het is dan ook een mooie gelegenheid om de gasten met je verder te laten gaan. En dat zonder cv”, betoogt Fabien Carraro, mede-oprichter van het netwerk. Registratie en deelname aan gratis BusyMeal. Abonnementssysteem (van 45 tot 99 euro/jaar) om privéuitnodigingen te lanceren.

meest : een BusyWomen gelanceerd 3 maanden geleden waardoor vrouwen met elkaar kunnen netwerken voordat ze, als ze dat willen, deelnemen aan gemengde BusyMeals.

Het minste : voorlopig zijn er van de 3.000 Franse leden 1.200 in de Elzas gevestigd, dus de aanpak is nog erg plaatselijk.

De meest zakelijke: NeverEatAlone

Het principe : een app waar werknemers van hetzelfde grote bedrijf verbinding maken met hun professionele e-mailadres of via LinkedIn. Doel: netwerken met collega’s van een andere afdeling die je niet noodzakelijkerwijs kent en zo het bedrijf van binnenuit herontdekken, of zelfs meer leren over nieuwe projecten. En wie weet hoe gespot te worden.

meest : hooggekwalificeerde contacten sinds in uw bedrijf.

Het minste : als uw bedrijf geen lid is, kunt u er niet van profiteren.