Deze coaches die het imago van leidinggevenden een boost geven

Vooruitgang op het werk

Een kleine rondleiding en dan weggaan? Niet helemaal. “Het is diepgaand werk dat tijd kost, niet alleen een make-over”, waarschuwt Laurence Gallet. Oprichter van het bureau Laurence Allure, deze coach nodigt meteen uit verwar imago-advies niet met een uitdrukkelijke garderobewissel. “Wat mij interesseert, is zijn persoonlijkheid en de diepe behoeften van mensen. Zijn clientèle, discreet, bestaat grotendeels uit leidinggevenden en professionals die op zoek zijn naar iets om op te klikken. ” Mensen komen bij mij vooral voor professionele zaken, omdat ze promotie hebben gehad of hopen te hebben. en dat je je bijvoorbeeld intelligent wilt positioneren ten opzichte van je collega’s. Ik werk ook veel met managers of leiders van ZBO’s die hun klanten beter willen overtuigen en gerust willen stellen. Onder haar nieuwste klanten noemt ze een leidinggevende die gefrustreerd is om prospects te ontmoeten die schijnbaar enthousiast zijn over haar product, maar die uiteindelijk zelden tekent. Iets om vragen over uw product te stellen, maar misschien een beetje over uzelf…

Wanneer het beeld de prestatie bepaalt

De impact van het zelfbeeld is niet meer aan te tonen sinds de 7%-93% theorie van de Amerikaanse psycholoog Albert Mehrabian in 1967. In detail, de betekenis van de woorden zou slechts 7% wegen tegen 93% van de non-verbale, dat wil zeggen de manier van uitspreken van de woorden en de lichaam- en kledingtaal. “Als het gaat om het overtuigen van een recruiter of een klant, telt het imago dat we geven net zo veel, zo niet meer, dan de speech die we houden”, beaamt Karine Averseng, auteur van de gids Kijk goed, geef een goed imago van jezelf dat al aan zijn derde druk toe is. De belofte is verleidelijk: “Om je goed te voelen, het verschil te maken en te overtuigen”. Aude Roy beoordeelt de behoeften van de cliënt, meestal tussen drie en tien sessies. Elke sessie kost gemiddeld 150 € voor een individu, wat snel kan worden afgeschreven. “Als ik mijn werk goed heb gedaan, verlaat de klant mijn huis volkomen autonoom. Hij bespaart veel tijd en kent bijvoorbeeld de kleuren, kleding en kapsels die hem accentueren. Hij komt met een gebruikershandleiding die zijn aankopen gemakkelijker zal maken en de keuze van kleding in de ochtend zal vereenvoudigen. Het is een investering, maar u bespaart geld en tijd. »

Een investering wordt op verschillende manieren afgeschreven

“Voor veel van mijn klanten was het een professionele boom”, zegt Laurence Gallet. Thuis begint het werk grondig met een volledige werkdag. “Deze eerste sessie legt de basis, helpt bepalen waar de klant naartoe wil. Ik geef hem feedback met een boekje en advies op maat, en we kijken samen of we verder kunnen komen. » Minimale investering: € 700 voor een particulier. Maar nogmaals, de prijs zou snel worden afgeschreven. “Er zijn de professionele resultaten die we zullen behalen, maar ook de besparingen die we zullen maken”, glimlacht ze. Onder haar diensten biedt Laurence Gallet bijvoorbeeld kledingsortering of winkelondersteuning. “We kopen niet alleen niet meer zomaar iets, maar ontdekken soms ook dat we alles achter in onze kasten hebben staan. Voor sommige van zijn cliënten eindigt de begeleiding met een fotoshoot. Niet voor een “voor en na” maar om dit nieuwe beeld vast te leggen dat al veel zegt. ” Omdat imago-advies is ook wat je jezelf laat zien op professionele sociale netwerken…”.