De test –

Zoek werk

De zin is klaar, zo goed mogelijk geformuleerd zodat de kandidaat zich niet in een klinisch onderzoekscentrum voelt: Kies slechts één antwoord uit de volgende vier items, u bent eerder a) voorzichtig b) onstuimig c) volhardend d) ordelijk. »

De perfectionist wil absoluut een goed beeld van zichzelf geven en doet er een uur in plaats van tien minuten over om de test te maken, want hij wil echt voorzichtig zijn maar hoopt dat het niet betekent dat hij zacht, lui en rommelig is. Hij pakt daarom alle dozen om zijn antwoorden in evenwicht te brengen en uiteindelijk zult u, die debrieft, een resultaat hebben dat onmogelijk te bereiken is voor een lid van de menselijke hoop en zult u worden geconfronteerd met het pijnlijke alternatief van een uur weggaan van het testen of bovenaan het record van de kandidaat plaatsen “besteld” betekent dat manisch of gewoon gestructureerd, want het is echt niet hetzelfde. En als we zeggen: “Wees zo spontaan mogelijk, leg uit wat in je opkomt” “, doen alsof je negeert dat het een beetje ingewikkeld is om spontaan te zijn als je met je hoofd op een paal speelt en je nieuwe schoenen hebt aangetrokken, schoenen die de tenen gruwelijk samendrukken.

Er is ook de psychologie-enthousiasteling die zeker het type is om de zomerquizzen in vrouwenkranten te doen. “Hoe dan ook, het is maar een test… Het waait echt… “.

Maar het is slechts tijdelijk, wees gerust, de test wordt voornamelijk gebruikt om de tongen los te maken. Omdat er niets is waar mensen meer van genieten dan over zichzelf te praten. En dat we daar daarentegen dingen leren…

* Over Marie La Fragette

Marie La Fragette, 27, werkt bij een rekruteringsadviesbureau. Ze is de auteur van toneelstukken en koppensnellen » die de prijs won voor de roman Femme Actuelle.