De klik om ontslag te nemen: 15 getuigenissen

Vooruitgang op het werk

Berusting om het vertrouwen in de keuze terug te krijgen

“Ik wilde iets anders zien, en dat was door interne ontwikkeling of een verandering van bedrijf. Toen ik ontslag nam, wilde mijn voormalige werkgever me behouden, maar het was te laat: op zoek naar een nieuwe uitdaging en het accepteren van een voorstel betekende dat ik mezelf al ergens anders had geprojecteerd. Ook al is het vleiend dat we je proberen tegen te houden, ik denk niet dat het een goed idee is om bij een bedrijf te blijven vanwege een tegenvoorstel.. Als we ertoe worden gebracht zo ver te gaan, is dat omdat verschillende dingen een rol hebben gespeeld en onomkeerbaar zijn. Berusting is een nieuw begin, een manier om vooruitgang te boeken, vaardigheden te verbeteren, iets anders te zien. Het is een risico dat het waard is om te nemen, maar het is niet zo groot. Ik vond snel een nieuwe uitdaging, dus het deed me beseffen dat ik aantrekkelijk kon zijn in de markt, wat mijn angst om elders te falen verkleinde… ook al is dat niet de bedoeling van het spel.”

Darinh, 30 jaar, Business development manager bij Ozitem (IT)

>>Vergemakkelijk uw ontslag door uw cv te plaatsen in onze cv-bibliotheek die door meer dan 15.000 recruiters wordt gebruikt

Je werk doen, maar niet in elke toestand

“De afspraak als je commercieel bent, is dat je salaris in twee delen wordt gesplitst. Enerzijds je vaste salaris, anderzijds het variabele salaris, dat afhankelijk is van het behalen van je doelstellingen. Toen ik mijn eerste contract in start-up tekende, had ik niet gedacht dat de doelstellingen zo hoog en zo moeilijk te realiseren zouden zijn. Na een jaar heb ik een punt gemaakt. Ik was er niet in geslaagd mijn doelen te bereiken. Er waren veel vertrekken. De productontwikkeling verliep langzamer dan ik had gehoopt. We werden veel gevraagd. Het was moeilijk. En er was veel spanning. Ik begon mezelf vragen te stellen. Ik heb veel met mijn collega’s gepraat. Een van hen stuurde me een advertentie om lid te worden van Figaro Classifieds. In eerste instantie heb ik niet gesolliciteerd op een verkoopfunctie. Mijn eerste ervaring had me een beetje afgeschrikt… Uiteindelijk was het de rekruteringsfunctionaris die me doorverwees naar een verkoopfunctie, maar dat heeft daar niets mee te maken. De doelen zijn haalbaar en de voordelen zijn helemaal niet hetzelfde. Het gaat hartstikke goed! Ik heb vrienden die in grote groepen zijn begonnen en die op zoek zijn naar start-ups. Persoonlijk ben ik erg blij dat ik het zo heb gedaan. »

Nina, 27, bedrijfsadviseur bij Figaro Classifieds

De moed van berusting om uit een doodlopende situatie te komen

“Ik nam ontslag omdat ik een ervaring van morele intimidatie doormaakte. Ik werkte in een klein bedrijf. Ik ben begonnen als logistiek medewerker en daarna doorgegroeid naar coördinator. Op dat moment voelde ik de druk op me toenemen. Mijn baas omcirkelde mijn aankomst- en vertrektijden rood. Het was erg verraderlijk. Herhalende. Ik stond volledig onder toezicht. Ik wist dat iemand me kwaad probeerde te doen, maar het was niet zichtbaar. Het duurde twee jaar. Ik heb er ’s nachts om gehuild. Ik vertrouwde mezelf niet. Ik was erg kwetsbaar. Ik begreep de dingen niet meer. Ik was niet de enige. Het was een beetje ieder zijn beurt. Er was een zelfmoord. Rechtszaken. Ik begon met ziekteverlof te vermenigvuldigen, daarna was het niet meer genoeg. Ik vroeg om een ​​conventionele pauze die mij werd geweigerd. Ik wachtte tot er iets anders zou vertrekken. Ik wilde niet werkloos worden, maar het was gevaarlijk. Zoals alle situaties van misbruik, is het moeilijk om eruit te komen. Het is belangrijk om erover te praten. Een collega gebruikte het bijvoeglijk naamwoord “vervormend” om te beschrijven wat we ervoeren. We zijn “vervormd”. Als ik deze baan verlaat, heb ik het gevoel dat ik weer normaal ben geworden, mezelf. Ik vond bevredigende professionele ervaringen die me in staat stelden om vooruit te komen. Ik deed een vaardigheidsassessment en daar heroriënteerde ik me op duurzame ontwikkeling. »

Alice, 41, ex-coördinator medische logistiek

Lees ook: De 4 slechtste manieren om te stoppen

Soms is er geen goede timing om te stoppen

“Ik werd eruit gegooid. Ik was niet van plan om weg te gaan. Ik had een lopend familieproject. En toen, tijdens het gesprek met de recruiter, wekten bepaalde elementen mijn nieuwsgierigheid op: het was een start-up, met een internationale dimensie. Ik zat daar al drie jaar. Op internet wordt het als normaal beschouwd om na twee of drie jaar te veranderen. Ik besloot te gaan kijken. Aan het einde van het interview gaf de recruiter me uiteindelijk de naam van het bedrijf. Ik weet het niet. Ik was nogal terughoudend. Ik wilde voor bekende merken werken. Ik ging bijna niet naar het tweede interview. Mijn nieuwsgierigheid nam het over. Ik bevond me in een overdekte werkplaats, met overal veel stof en twee klapstoelen in het midden! Ze waren de kantoren aan het uitbreiden. Er was een “maker” -kant. Ik vond het meteen leuk. Ik had het gevoel dat ik veel van deze mensen kon leren. Dus ja, het was niet het juiste moment. Maar het is nooit het juiste moment. We zullen altijd excuses vinden: ik verander van appartement, ik sticht een gezin… We slagen erin onszelf van veel dingen te overtuigen. Ik wilde niet terug naar deze zelfovertuiging van tevredenheid. En bovenal wilde ik niet ongelukkig eindigen in mijn werk zonder dat ik het wist. »

Gatien, 33 jaar, SEO- en affiliatiemanager voor Mano Mano

>> Vind deze getuigenissen en vele andere op ons Instagram-account