De galeien van telewerken in 10 gifs

Vooruitgang op het werk

Wanneer technologie wraak neemt

U hebt een videoconferentievergadering gepland om stipt 9.30 uur. En het is duidelijk dat uw computer weigert in te schakelen. Het is al 9.25 uur. Gelukkig heb je je mobiel. Behalve dat je niets hoort.

Luidruchtige buren

Toevallig, op de dag dat je telewerkt, besloten je buren om hun tegels opnieuw te leggen. Oordoppen of luide muziek hebben niet veel zin. Voor de rust van telewerken komen we terug.

De roep om nog een to-do lijst

We moeten het toegeven. Huishoudelijke taken zijn nog nooit zo aantrekkelijk geweest als toen u van plan was om van uw telewerkdag gebruik te maken om uzelf onder te dompelen in een lang en moeilijk dossier. Wie durft anders te zeggen?

Te veel comfort doodt comfort

Een van de geneugten van telewerken? Werk waar je wilt, hoe je wilt. Maar vooral in de winter kan het snel veranderen in joggen of zelfs pyjama’s onder het dekbed met je computer. Zoveel om u meteen te waarschuwen dat het qua productiviteit niet de beste is.

Kop vast in de oven

Bij telewerk geen bedrijfsrestaurant. Voorkom dus dat je voor een lege koelkast staat, anders moet je naar de buurtwinkel voordat je je kleine gerecht klaarmaakt en proeft. Kortom, we zijn de herberg niet uit geweest.

Gevangen door een superserie

Na het versturen van een paar e-mails en het maken van vorderingen met bepaalde bestanden, is een pauze op zijn plaats. Dat is goed, het laatste seizoen van je favoriete serie is net uitgekomen. Maar na de eerste aflevering is de verleiding te groot. Ga een tweede, dan een derde…

De koffie die verandert in een hinderlaag

Er gaat niets boven telewerken in een goed café om je te concentreren. Geen kans. Je ontmoet je beste vriend. Je leergierige initiatief verandert al snel in theekransje en roddels. Daarnaast heb je slechte wifi.

Verstrikt in e-shopping en sociale netwerken

Het is algemeen bekend dat werken op een computer afleidt. En het is nog erger als je op afstand werkt. Dus tenzij alles wordt gedempt of geblokkeerd door 100% productiviteits-apps, houd je het niet lang vol. Winkelen, Facebook-meldingen of zelfs Instagram-verhalen zullen de overhand krijgen.

Uitstelgedrag, zelfs in bad

Alles wat je doet duurt veel langer. Je stelt het moment uit dat je echt aan het werk gaat. Bijvoorbeeld de douche in de ochtend die overgaat in een bad en daarna in een wellness sessie met masker en manicure…

De uitnodiging die niet kan worden geweigerd

Jerome is jarig. Iedereen wacht op je. Het is voor u onmogelijk om deze avond te missen. Je gaat vanavond niet werken… of morgen.

Kortom, bij telewerken, nog meer dan op kantoor, moet je leren gefocust te blijven zodat de werkdagen niet aanslepen.

En jij, waar loop jij tegenaan bij het thuiswerken? Vertel het ons in reacties.