De 5 persoonlijke gegevens die uit het cv moeten worden gewist

Zoek werk

Om een ​​perfect CV te hebben, mag je de titel, de haak en de essentiële secties niet over het hoofd zien. Je cv moet altijd up-to-date zijn. Omgekeerd moet bepaalde informatie worden verboden.

1e info om van je cv te wissen: je leeftijd

De 10ᵉ Barometer van de perceptie van discriminatie op het werk, gepubliceerd door de Defender of Rights (publicatie in 2017) is categorisch: leeftijd is het 2e criterium voor werkgerelateerde discriminatie, na geslacht. Volg dan nauwgezet de oorsprong of de huidskleur, evenals de gezondheidstoestand en de toestand van de handicap.

Hoe vertaalt zich dit naar aanwerving? Vanaf het cv-stadium kan de vermelding van leeftijd bepaalde kandidaten uitsluiten. Concreet zijn het de senioren die de dupe zijn, de hoge vergoeding vanwege hun ervaring kan recruiters afschrikken, maar ook jonge afgestudeerden, die wegens gebrek aan ervaring het land uit worden gezet.

Aangezien er geen verplichting is om je leeftijd op een cv te vermelden… is het daarom beter om het stil te houden, als het je zou kunnen schaden. Pierre Manificat, hoofd van de rekruteringsafdeling van JLO Conseil, gaat nog verder: “Voor een senior die waarschijnlijk wordt gediscrimineerd op basis van leeftijd, is het legitiem om bijvoorbeeld zijn diploma’s niet te dateren, om nog maar te zwijgen van al zijn professionele ervaringen, maar alleen die van de laatste 10 of 15 jaar. Het cv moet geen catalogus zijn maar een samenvatting van de sterke punten van de kandidaat. » In een sollicitatiegesprek is het gemakkelijker om je vaardigheden te verdedigen en het A contrario naar beneden te halen,,De recruiter moet op deze grond daar niet op ingaan, het hoort bij de verboden vragen om niet te stellen in een sollicitatiegesprek.

4ᵉ info om van je cv te wissen: hobby’s die niet ieders goedkeuring krijgen

Alles wat je zou kunnen schaden en een slecht beeld van je zou kunnen geven, moet van je cv worden verbannen. In het bijzonder mag het gedeelte ‘Interesses’ van je cv geen interesses bevatten die een slechte reputatie hebben of controversieel zijn in de samenleving.

Vul bijvoorbeeld niet in:

  • dat je aan het stierenvechten doet;
  • dat je een fan bent van poker of meer in het algemeen van gokken;
  • dat je op zondag jaagt;
  • dat u lid bent van een politieke partij…

Dit gedeelte mag echter niet volledig uit uw cv worden verwijderd, omdat het recruiters in staat stelt meer over u te weten te komen, met name over uw gedragsvaardigheden, ook wel bekend als soft skills. Als je bijvoorbeeld in het weekend een basketbalteam coacht, weet je dat je leidinggevende vaardigheden hebt of dat je vaak schilderijen tentoonstelt, dat je een artistieke flair hebt. Aarzel ook niet om uw hobby’s weer te geven als ze overeenkomen met de waarden die door het bedrijf worden weergegeven.

5ᵉ info om van je cv te wissen: hoe zit het met de foto?

De foto is niet verplicht op een cv. Dit is de reden waarom geen enkele recruiter je uitsluiting van een wervingsproces wettelijk kan rechtvaardigen op grond van het feit dat er geen foto op je cv staat.

De foto, als deze professioneel is, is een goede manier voor de recruiter om je te herinneren: er wordt een gezicht op een sollicitatie gezet. Aan de andere kant is het beter om helemaal geen foto te plaatsen dan een razend, ongebruikelijk of zelfs mislukt portret op je cv te zetten. Verlaat de portretten van jou op het strand, vermomd of driekwart. Voor meer informatie kunt u terecht in ons speciale artikel over de ideale cv-foto.

Discriminatie in sollicitatiegesprekken verboden door de arbeidswet

Het artikel L1132-1 van de arbeidswet schrijft in zwart op wit de gronden voor discriminatie die bij wet verboden zijn: ofwel herkomst; seks; de zeden; seksuele geaardheid of identiteit; leeftijd ; gezins- of zwangerschapsstatus; genetische kenmerken; lidmaatschap of niet-lidmaatschap, echt of verondersteld, van een etnische groep, natie of ras; politieke meningen; vakbonds- of mutualistische activiteiten; religieuze overtuigingen; fysiek uiterlijk ; Achternaam ; gezondheidstoestand of handicap.