De 10 stijlfouten die werkmeisjes fataal worden

Vooruitgang op het werk

Fout nr. 1: flitsende vernissen

Als het trendy was deze zomer, nemen de kleuren van de herfst het over en dat is maar goed ook want met fluorescerende groene nagels op kantoor verschijnen is volgens onze specialist niet de beste smaak. “Een donkergroen kan doorgaan, maar alleen als het wordt gedragen door een zeer verfijnde vrouw”, zegt ze.

Fout nr. 2: imitatieleer

Het is trendy en goedkoper… maar het wordt ook niet aanbevolen voor leidinggevenden. “We moeten alles vermijden wat nep is: nepleer, nepbont. Beter een wollen jas dan een imitatienerts”, waarschuwt Christine Cavel de Courcy.

Fout nr. 3: sokken

Bij een jurkje of korte broek werken sokken niet! En als ze een patroon hebben, is het nog erger… Of ze nu transparant of ondoorzichtig zijn, de sokken voldoen niet aan de standaard van elegantie die volgens de specialist op kantoor van kracht is, namelijk: “blote benen met “gepedicuurde” voeten in de zomer en verpakt in panty’s met pumps in de winter”.

Fout #4: Panty’s in open schoenen

Als de makers hun modellen de naad van de schijnbare panty laten zien, is het op het werk beter om je charmante tenen in gesloten schoenen te verbergen of helemaal geen panty te dragen. De regel die hier geldt is volgens de styliste: “Geen zichtbaar ondergoed”. En ja, panty’s zijn nog steeds ondergoed…

Fout nr. 5: de XXL-tas

“Er is niets erger dan een grote boodschappentas die mensen dwingt om elke keer dat ze iets zoeken te rommelen!” roept Christine Cavel de Courcy uit. Zelfs als grote tassen en grote zakken nog steeds deel uitmaken van de “it-bag”, bewaar hem dan om naar sport of het strand te gaan! Op kantoor of voor een klant moet u er “georganiseerd en gedistingeerd” uitzien.

De provocerende stijl op kantoor, die gaat niet door!

Als het tonen van je “must fashion” van het moment op het werk niet geïndiceerd is, zijn bepaalde uitrustingen daar voor altijd verboden. Dit is het geval bij de (te) sexy look. Nee, draag een diepe halslijn is niet de sleutel tot je professionele succes, integendeel… Volgens verschillende onderzoeken over dit onderwerp zou jezelf op deze manier laten zien leiden tot negatieve vooroordelen in een professionele setting.

Volgens een onderzoek van de Britse kledingwinkel Very.co.uk overweegt meer dan de helft van de vrouwen dit de mini als ongepast op de werkvloer. Voor Christine Cavel de Courcy, styliste en manager van bureau Egostyle, geldt de regel: “no mini in business”. Het geldt zowel voor jurken als voor korte broeken of rokken.

Nog een fout in de prijzenlijst: de op make-up. “Modieuze, parelmoerachtige en glanzende make-up is niet geschikt om mee te werken omdat het te opzichtig is”, aldus de stylist. En de glans? Het “boterspaghetti”-effect zou ook niet de beste smaak op kantoor zijn… volgens de expert.

Tot slot, laatste misstap die schadelijk is voor werkende meisjes: maxi oorbellen. “Noch piercings noch bungelende oorbellen worden aanbevolen, specificeert de stylist, vooral voor leidinggevenden”. Hetzelfde geldt voor tatoeages en voor het verzamelen van sieraden. “Halsketting of oorbellen, je moet kiezen”, zegt Christine Cavel de Courcy. Ze onthult echter dat “er niets beters is dan een mooie kostuumjuwelen bij een vrouw” om naar haar werk te gaan. Aan uw charmes dames!

Elodie Buzaud © .fr