De 10 mannelijke onhandigheid van leidinggevenden

Vooruitgang op het werk

Mode fouten

Fout nr. 1: het grote chronograafhorloge

Hij stormt met veel tamtam de winkels binnen en wekt evenveel jaloezie op bij leidinggevenden als op sportwagens. “Het chronograafhorloge zou echter voorbehouden moeten zijn aan gevechtspiloten”, grapt Pierre-Antoine Levy. En over het shirt gedragen, laten we het er maar niet over hebben! “. Net als het uitbundige horloge, zijn sieraden verbannen uit het “pak” van bedienden, afgezien van de trouwring natuurlijk…

Fout nr. 2: Bling-bling manchetknopen

Net als sieraden horen flitsende manchetknopen niet thuis op de werkvloer. Het dragen van dergelijke attributen is “opvallen door gebrek aan subtiliteit”, zegt Virgile Mercier.

Fout #3: Mocassins

Ze maken een comeback op herenvoeten en op de catwalks en toch zou de mocassin niet ideaal zijn om naar het werk te gaan omdat het gewoon een sportschoen is. En deze zijn natuurlijk met mate te dragen in het weekend maar niet op kantoor.

Fout nr. 4: de jas is te kort

“De grote fout van het moment”, volgens specialisten. En terecht: de confectiewinkels staan ​​er vol mee. Een truc om ze te herkennen: “een gesloten jasje mag de onderkant van het overhemd niet onthullen”, aldus Virgile Mercier.

Fout nr. 5: de ongebonden stropdas

Klinkt casual en sexy, hè? En hoewel nee… Volgens onze onverzoenlijke experts, de stropdas nauwelijks losgemaakt en de overhemdkraag open, “het klopt niet! Je kunt net zo goed helemaal geen stropdas dragen”.

De meest voorkomende stijlfouten

Fout #6: Het “oversized” pak

“Het is niet omdat je een te wijd pak draagt ​​dat je meer uitstraling krijgt”, waarschuwen de specialisten. Integendeel, de verlaagde schouders, de flagada-broek en de extra wijde mouwen zullen ervoor zorgen dat je meer dan wat dan ook op een marionet lijkt…

Fout nr. 7: de trouwstropdas

Om klasse te hebben, heb je niet teveel nodig. Door het te goed te willen doen, denken sommigen eraan om op hun 31e te klimmen door een lichte stropdas te versieren, van glanzende stof, bezet met een Winsdor-knoop, maar “bewaar die voor de bruiloft! “, adviseert Virgile Mercier. Let ook op de lengte van de stropdas. Het mag niet te lang duren!

Fout #8: De begrafenisondernemer en clownshemden

Te vermijden: zwarte, bordeauxrode en paarse overhemden, om naar het werk te gaan. “Het is beter om zonder donkere overhemden te werken omdat het overhemd, zelfs als het gekleurd of gedessineerd kan zijn, altijd lichter moet zijn dan het pak en de stropdas, maar niet noodzakelijkerwijs wit”, geeft Pierre-Antoine Levy aan. Ook “minikragen met omkrullende randen” moeten worden uitgesloten, net als chique overhemden en overhemden met korte mouwen. Hawaiianen zijn voor de feestdagen, oké?

Fout nr. 9: flitsende of te korte sokken

Multicolours, Snoopi of Calimero sokken, in de kast! Vermijd sokken die botsen. “De sok moet donker zijn, passend bij het pak, dus marineblauw, grijs of zwart”, zegt Virgile Mercier. In geen geval wit (en vooral geen sportsokken natuurlijk). Onthoud ook dat de sok hoog wordt gedragen (in de mid-high) en niet wordt opgepakt aan de onderkant van de enkels…

Fout #10: Lang haar

“Knip je haar! Kader heb je volgens specialisten geen keus. Als de baard terugkomt, getrimd, verzorgd, het haar uitsteekt, maakt het een puinhoop. Geen mul dus, geen lont, vooral bij het dragen van een bril en een baard…

Elodie Buzaud @ .fr