De 10 slechte looks van pas afgestudeerden

Vooruitgang op het werk

Voor jullie dames

Fashion faux pas N°1: De lage taille… met een cropped top

De buik in de lucht, het is net als de bandjes die uitsteken, de halslijn of de schijnbare string: niet erg om naar je werk te gaan. En als we zouden misbruiken, zouden we dat natuurlijk toevoegen, het is des te schadelijker als we het niet plat verkopen…

Fashion faux pas nr. 2: “nude” make-up

“Zelfs als je jong bent, moet je altijd een beetje mascara opdoen”, zegt Christine Cavel de Courcy. Je moet de indruk wekken dat je je uiterlijk (zoals je baan) en je agenda beheert. Wanneer je echter (op tijd) aankomt zonder make-up, denk je misschien dat je naar kantoor bent gesprint zonder de tijd te hebben genomen om je toilet af te maken…

Modefaux nr. 3: Stiletto’s

Tenzij je een carrière in de mode, hedendaagse kunst of communicatie nastreeft, zul je niet sneller op de ladder komen door jezelf op hyperhoge hakken te hijsen. Qua hakken is er maar één regel van kracht: “nooit meer dan 8 cm”, aldus de stylist.

Fashion faux pas N°4: lang loshangend haar

Heb je op de universiteit of op school geleerd je sublieme haar los te laten (in tegenstelling tot op de universiteit waar je het in een paardenstaart droeg)? Nou, je zult terug moeten naar je goede oude gewoonten, want lang, losgemaakt haar, “het is echt een stagiair”, zegt Christine Cavel de Courcy. Dus om te laten zien dat je de leeftijd gepasseerd bent en klaar bent om je rol als dynamische leidinggevende op je te nemen, draag je bij voorkeur een knotje of een lage paardenstaart.

Fashion faux pas N°5: schoenen die TE comfortabel zijn

Alleen omdat je wordt verteld geen Stiletto’s te dragen, wil nog niet zeggen dat je terug moet vallen op je Converse. “Je moet oma’s schoenen vermijden”, durft de imagoconsulent. Je moet comfortabel in je schoenen staan ​​maar ook elegant zijn. “Beschouw de reis tussen je bureau en de koffiemachine als een catwalk waarop je paradeert”, grapten de auteurs van de lookguide ‘Dresscode, de juiste kleding op het juiste moment’.

Voor jullie heren

Fashion faux pas N°1: gekreukte kleding

Heb je niet de moed om je overhemden te strijken? Jammer, want om te werken, verfrommelde kleding, “het is niet oké”, zegt Pierre-Antoine Levy. Het stoomstation is van u, heren!

Fashion faux pas N°2: de business schooltas

Je geeft er om als je oogappel, het vertegenwoordigt ALLES voor jou: avonden, inburgeringsweekenden, avonden en… avonden. Maar precies, deze tas heeft te veel de connotatie van “stagiair” en je zult er vanaf moeten komen om zakenman te worden, een echte. Verlaat de low-end tas en hallo de leren koffer!

Fashion faux pas N°3: de excentriciteiten van beharing

Zelfs als de baard zijn intrede doet in de zakenwereld, is hij nog niet volledig geaccepteerd en als je een baan hebt (of wilt) in een sector zoals het bankwezen, financiën of zelfs audit, is het beter om hem onopvallend en haarloos te spelen . Hetzelfde geldt voor het kapsel. Om je de waarheid te zeggen, het lijkt erop dat kale mensen het beter doen dan…

Fashion faux pas N°4: de te wijde overhemdkraag

“Veel jonge mensen kennen hun nekmaat niet en nemen overhemden die te groot zijn”, merken mannenstijlexperts op. “Als je een hand tussen de nek en de halsband kunt passen, is hij te groot”, leggen ze uit. Want een te wijd overhemd is een afhangend silhouet, maar je moet toch weten hoe je een pak kiest dat bij jouw maat past.

Fashion faux pas N°5: de slecht gemaakte stropdasknoop

“Leer hoe je je stropdas knoopt!” », protesteert Pierre-Antoine Levy. Hiervoor staat het internet vol met zeer leerzame filmpjes. Want een te wensen overlatende dasknoop is “simpelweg niet mogelijk”, vult Virgile Mercier aan.

Elodie Buzaud @ .fr