De 10 blunders van senioren qua zakelijke stijl

Vooruitgang op het werk

Fouten die je niet moet maken als je een dame bent

Blunder nr. 1: de Claudinepas

Ja, het is hip… maar na 40 jaar zou het beter zijn om zonder te doen volgens Christine Cavel de Courcy.

Blunder nr. 2: flitsende kleuren

Toegegeven, het is jong, maar precies, net als voor kolonel Claudine, voor met name senior vrouwen die verantwoordelijke posities bekleden, is het niet echt gepast meer.

Fout nr. 3: Stoffen die te glanzend zijn

Ja, op je collega van in de dertig, het is glamoureus. Maar na 45 jaar geef de voorkeur aan minder vloeiend, meer structurerend en minder “opzichtig” textiel voor een silhouet aan de bovenkant, raadt de specialist aan.

Bourde N°4: Metallic handtassen

Je hebt ze al gezien op de catwalks, tijdens de modeweek… dus het is “toptrend”. Je hebt gelijk. Maar bijna uitsluitend op de toppen… Het te rauwe, te masculiene aspect zweer op een vrouw en nog meer op een oudere vrouw. “Subtiele, discrete en gedistingeerde accessoires zullen je veel meer opwaarderen”, zegt de stylist.

Blunder nr. 5: flitsende kleuren

“Dat is de enige excentriciteit die ik me kan veroorloven”, denk je. Nep ! Integendeel, na 50 jaar is het beter om de voorkeur te geven aan een natuurlijke kleur. “Je moet kiezen voor een lichtere tint dan je oorspronkelijke teint”, specificeert Christine Cavel de Courcy.

Fouten die je moet vermijden als je een man bent

Blunder nr. 1: modieuze kostuums

Nee, het is niet “cool” om een ​​pak te kopen in een jeugdwinkel… Het is ook geen hype om een ​​modieus (en zeker niet glimmend!) pak te dragen. “Als je enige ervaring hebt, moet je die laten gelden en kwaliteitspakken dragen, heel goed gesneden”, zegt Virgile Mercier.

Bourde N°2: Modieuze schoenen

Hetzelfde als voor kostuums, wanneer je toegang hebt tot een bepaald hiërarchisch niveau, zijn schoenen essentieel! Het is daarom noodzakelijk om ze van goede kwaliteit te kiezen (wat niet noodzakelijkerwijs duurder is) en daarom niet tevreden te zijn met schoenen die in modieuze confectiewinkels worden verkocht. Vermijd schoenen met vierkante neuzen, derby’s, mocassins, enz. In feite is “de huidige schoen voor de senior executive de Richelieu”, zegt Pierre-Antoine Levy. En natuurlijk is het essentieel om voor je schoenen te zorgen, “aarzel niet om er een patina onder te doen en een metalen bescherming aan de voorkant”, voegt Virgile Mercier toe.

Blunder N°3: Geiten, bakkebaarden en andere harige dwaasheden

“Het maakt een sterke indruk”, zeg je tegen jezelf? Nou je hebt gelijk! Maar het is geen respect dat je deze vooringenomenheid niet forceert, maar eerder … spot! Tenzij je de biker-look kiest natuurlijk… Als je je look wilt verfraaien met een accessoire, zet dan in op een bril, in plaats van een bijna onzichtbare te kiezen (wat veel managers die gedwongen zijn een bril te dragen laat doen). “Zelfs als dat betekent dat ze een bril moeten dragen, zoveel als ze zichzelf zien”, zeggen de specialisten.

Blunder nr. 4: Zeer korte backhands

Weet dat grote tegenslagen weer in de mode zijn en dat plotseling kleine tegenslagen nu op het hoogtepunt zijn de middelmatigheid…

Bourde N°5: De pochet die bij de stropdas past

Het is misschien stijlvol voor een bruiloft, maar naar je werk gaan is meer… redneck, volgens de profs. Zoals al te voor de hand liggende assortimenten, is het te veel.

Elodie Buzaud @ .fr