Coronavirus: welke beleefde formule in een e-mail?

Vooruitgang op het werk

Beleefde formules om te gebruiken in uw e-mails tijdens de Coronavirus-epidemie

Tijdens “normale” werkperiodes zijn er veel e-mail- of briefwisselingen in de professionele wereld en hebben ze hun eigen “code”. Aan het einde en aan het begin van een schriftelijke communicatie moet er een beleefde formule zijn die een zeker savoir-vivre onthult. Bij telewerken mag deze regel niet veranderen. Het grote verschil zit in de schrijfstijl en de manier van communiceren. Covid-19 heeft het bewuster en empathischer schrijven in de professionele wereld versterkt.

Lees ook: Welke beleefdheidsformule gebruik je in een professionele e-mail?

Coronavirus: de beleefde formule van bellen ongewijzigd

Header beleefdheidsformules moeten worden gekozen met het oog op de kwaliteit van de ontvanger en blijven ongewijzigd tijdens de Covid-19-epidemie. Als de ontvanger niet identificeerbaar is, is een neutrale formule vereist: “Mevrouw, Mijnheer”. Aan de andere kant, als u de naam van uw gesprekspartner kent, of zijn voornaam als deze u bekend voorkomt, moet u deze specificeren.

Als u uw e-mail wilt beginnen met een zin die verband houdt met de context van opsluiting en de Covid-19-epidemie, om niet te abrupt te lijken in uw opmerkingen, kunt u het volgende plaatsen:

  • Ik hoop dat het op dit moment zo goed mogelijk met je gaat.
  • Ik hoop dat het goed gaat met je dierbaren.

Coronavirus: een beleefde formule voor het opnemen van verlof passend bij de epidemische context

In de professionele wereld is het gebruikelijk om “Met vriendelijke groet” en zelfs “Met vriendelijke groet” of “Beste voor jou” te zien als de mate van bekendheid met je gesprekspartner dichterbij is.

Moeten we in deze periode van Coronavirus dezelfde beleefde formules aanhouden als in normale tijden om afscheid te nemen van onze gesprekspartner? We raden je aan om je aan te passen aan de situatie en nieuwe manieren te kiezen om afscheid te nemen van je gesprekspartner, om je aan te passen aan de huidige context en empathie te tonen.

Voorbeeld van beleefde formules om te gebruiken tijdens deze Coronavirus-epidemie:

  • Wees goed.
  • Zorg goed voor jezelf en je dierbaren.

Om te voorkomen, “veel geluk”, die eerder negatieve golven stuurt.

Een aangepaste postbode tijdens de Coronavirus-epidemie

Bent u misschien gedeeltelijk werkloos of heeft u geprofiteerd van een werkonderbreking door het Coronavirus? Of nog steeds in activiteit, is uw professionele dagelijkse leven enigszins geduwd? In al deze situaties is het belangrijk om uw gebruikelijke contacten te informeren en van hen te horen.

U kunt het begin van uw brief of e-mail adresseren met een zin als: “Hoe gaat het met u? of “Hoe verloopt uw ​​periode van professionele opsluiting? “. Uw lezer zal er een bewijs van oprechte aandacht in zien. Als u de persoon naar wie u het bericht stuurt helemaal niet kent, kunt u dit begin overslaan en meteen ter zake komen.

Neem in de hoofdtekst van een e-mail of brief de tijd om een ​​paar regels te schrijven over de organisatie in het bedrijf tijdens de opsluiting. Bijvoorbeeld :

  • Wie is er nog aan het werk: zorg ervoor dat u de middelen om hen te bereiken communiceert (telefoon en e-mail).
  • Wie is er momenteel niet aan het werk: geef zeker de contactgegevens door van de mensen die het overnemen tijdens de schorsingsperiode.
  • De eventuele openingstijden van het bedrijf tijdens de Covid-19 periode.

Uw lezers zullen dankbaar zijn om te horen over uw nieuwe manier van werken en om van u te horen over hun gezondheid.