Coronavirus: hoe goed te leven in professionele opsluiting?

Vooruitgang op het werk

Plan regelmatige vergaderingen om goed te leven in uw professionele opsluiting

Voordat u in uw bedrijf tegen het acute meetingitis syndroom vocht? Dat was vroeger! Nu bent u mogelijk een sollicitant. Om goed te leven in je professionele opsluiting, of je nu aan het telewerken bent, of je nu geprofiteerd hebt van een Covid-19 werkonderbreking of dat je werkgever heeft besloten je gedeeltelijk werkloos te stellen, is het belangrijk om het contact met je collega’s te vergroten. en je leidinggevende. Maar niet alleen! Je kunt ook chatten met collega’s van andere afdelingen, gewoon om van ze te horen.

Om iedereen tot deze nieuwe manier van werken te dwingen, aarzel niet om dagelijkse of wekelijkse punten te plannen met je collega’s. Het idee tijdens deze momenten is om professionele zaken te bespreken, maar niet alleen. Discussies kunnen werkgerelateerd zijn of niet. Het is tijd om van het team te horen en te proberen het dagelijks leven van iedereen te verbeteren. Spreken is bevrijdend.

Aan de technische kant kun je de telefoon gebruiken als je met z’n tweeën bent. Als groep kun je met verschillende tools groepsgesprekken maken:

  • instant messages versturen met Slack;
  • of zelfs Google MEET voor vergaderingen, voor twee of meer, via videoconferentie.

Om meer te weten te komen over al deze tools, vertelt ons artikel Coronavirus: 4 goede tips voor telewerken je meer.

Organiseer virtuele koffiepauzes

Drink je je koffie altijd met alle leden van je team? Nu alleen met uw kat of uw 6 maanden oude baby, kan opsluiting moeilijk zijn om mee te leven. Waarom bied je je collega’s geen virtuele koffiepauzes aan? Het principe is simpel: iedereen maakt tegelijkertijd verbinding via videoconferentie en deelt een gezellig moment op afstand. Deze praktijk zal je zeker in staat stellen om je professionele opsluiting beter te leven. Het zal ook een gelegenheid zijn om de laatste aankondigingen van de regering te bespreken, of omgekeerd om van gedachten te veranderen door te praten over uw volgende vakantie of het recept dat u vanavond gaat testen.

Beoefen een sport in uw plaats van opsluiting

Als sport voor u essentieel is voor uw evenwicht, zelfs een noodzaak om in vorm en moreel te blijven, en u in staat stelt efficiënt te werken op het werk, dan zult u uw sportroutine moeten aanpassen. Cardio, spierversterking, yoga, verschillende sportactiviteiten die geen grote ruimtes vereisen, zullen u in staat stellen om uw professionele opsluiting goed te leven. Om u op ideeën te brengen, zijn er veel toepassingen om thuis te beginnen met trainen, zoals: 7 minuten training Waar Dagelijkse yoga. Aarzel niet om ze te testen en te oefenen als ze uw steun winnen.

Omgekeerd, als sport je afschrikt, maar je een fysieke activiteit wilt behouden ter vervanging van je vroegere dagelijkse wandeling van 30 minuten om naar je werk te gaan, maak dan van de gelegenheid gebruik om een ​​grote voorjaarsschoonmaak van je accommodatie te doen.

Mediteer om goed te leven in je professionele opsluiting

Professionele opsluiting om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, kan worden ervaren als een stressvolle, zelfs verontrustende beproeving. Meditatie, sofrologie of zelfs muziek kunnen dit moment verzachten. Gebruik en misbruik deze zachte methoden, indien nodig meerdere keren per dag.

Er zijn tientallen toepassingen om te ontspannen, te ontstressen, angst te verminderen of meer te weten te komen over de deugden van mindfulness. Hier zijn enkele die u kunnen helpen om uw professionele opsluiting beter te leven:

  • Wees jezelf of Mindful Attitude voor sofrologie;
  • Kleine bamboe, Namatata Meditatie of Zenfie voor bemiddeling;
  • Luidruchtig voor ontspannende muziek (geluiden van de natuur) of ’s anti-stress playlist.

Nog een laatste tip : profiteer ook van een gereduceerde agenda in vergaderingen om gratis te trainen tijdens deze periode van opsluiting in verband met het Coronavirus en zo uw scala aan technische vaardigheden uit te breiden. Voor betaalde certificeringstraining, als u gedeeltelijk werkloos bent, dekt de overheid de volledige kosten van training. Praat met je werkgever, het is aan hem om de stappen te zetten.