Bank: salarisschalen 2015

Loon

De lonen stijgen in de sector. Steeds meer mensen op de baan krijgen loonsverhoging. Werkgevers staan ​​klaar om kandidaten met een hoge toegevoegde waarde zeer aantrekkelijke pakketten aan te bieden en jonge afgestudeerden slagen erin om hogere salarissen te bedingen wanneer ze worden aangenomen. Dit is wat het wervingsbureau Hays ons vertelt in zijn compensatie-enquête uit 2015, exclusief onthuld op 9 januari door .

Hervatting van de werving

Het moet gezegd dat de werving bij de bank langzaam aantrekt, vooral voor junior en operationele functies. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het nieuwe beroep van vermogensbeheerder. Het ontwikkelt en bewaakt klantenportefeuilles, biedt en verkoopt producten die passen bij haar doorgaans gespecialiseerde klantenkring. Zijn vergoeding varieert van 32/35 K€ (tussen 0 en 3 jaar ervaring) tot meer dan 45 K€ meer dan 8 jaar ervaring.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die in andere regio’s worden beoefend, kunnen tot 15% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).

Lees ook >> De 7 zinnen die een verhoging doden