9 tips om te stoppen zonder ruzie met je baas

Vooruitgang op het werk

Reserveer de primeur voor zijn baas

Het is niet altijd gemakkelijk, maar je manager moet als eerste op de hoogte zijn van je ontslag. “Dit is om ganglawaai te vermijden en vooral uit respect voor hem. In het begin hoeft u hem de post niet te geven, vertel het hem mondeling “, benadrukt Karine Doukhan, directeur bij Robert Half Management Resources.

Rechtvaardig zijn vertrek… maar niet te veel

Opzeggen is jouw beslissing. Geen sprake van jezelf overdreven te rechtvaardigen. Wees duidelijk en beknopt: “Ik heb de baan rondgekeken, ik leer niets meer, ik heb een baan gevonden die meer in overeenstemming is met mijn verwachtingen en beter betaald wordt (uiteraard niet al deze redenen tegelijkertijd)… Ik Ik heb daarom de beslissing genomen om ontslag te nemen. “Het zou zinloos zijn om bij de details stil te staan. Je beslissing is genomen, je gaat er vanuit. Hoe dan ook, als uw manager uit de wolken valt, kunt u verder gaan in de uitleg terwijl u zeer feitelijk blijft zonder emotioneel te worden’, beveelt ze aan.

bekritiseren? Ja, mogelijk gebaseerd op feiten

Het is verleidelijk om je tas leeg te willen maken. U bent op weg naar buiten en wilt van de gelegenheid gebruik maken om uw baas te kleineren en/of knock-out te slaan. Stop daar! Misschien is hij morgen wel uw nieuwe klant, leverancier en partner. En wie weet misschien ooit je nieuwe baas of medewerker. Dump het debat. Als de situatie is verslechterd, wordt deze zelden gekoppeld aan een persoon, maar vaak aan een persoon in een bepaalde context. Aangezien dit het geval is, is dit een gelegenheid om een ​​paar boodschappen met finesse en hoffelijkheid over te brengen. Een zin als “het is geen geheim, we zijn het niet eens over dat en dat onderwerp, dus ik neem ontslag. Maar ik zal goede herinneringen aan zo’n project met je bewaren en aan het bedrijf waar ik veel heb geleerd en waaraan ik ook veel heb gegeven. “Op dit punt is het belangrijk om de tweerichtingsrelatie te onthouden door ook uw bijdrage aan de samenleving te benadrukken”, zegt Karine Doukhan.

Bezorg de beroemde brief

Handmatige afgifte kan plaatsvinden in de middag of de dag na de mondelinge mededeling. Is je leidinggevende niet aanwezig, stuur dan een aangetekende brief met ontvangstbevestiging.

Onderhandelen over kennisgeving

Het uitvoeren van de volledige vertrekaankondiging heeft zelden zin, vooral niet voor commerciële functies. “Probeer dus te onderhandelen met je manager, die je verzoek dan doorstuurt naar de HR-afdeling”, voegt ze eraan toe.

Werk meer dan voorheen

Om rustig en op goede voet te vertrekken, is het belangrijk om tijdens de opzegging normaal te blijven werken. Bekijk meer. ” Naast de ”

Verlaat de plaats niet als een dief. Host een potje (op eigen kosten). Als het vertrek soepel en zonder gevoel verloopt, nodig dan zoveel mogelijk mensen uit met wie je hebt gewerkt. ” Als het conflict latent of openlijk is met uw manager, nodig hem dan niet uit. Op die dag moet je trouw blijven en niet hypocriet spelen. Iedereen zou zich er ongemakkelijk bij voelen”, raadt Karine Doukhan aan.

Groet op D-Day

Het is D-Day! Voordat de bel gaat, loop je langs de diensten en klop je op de deuren om degenen die achterblijven te begroeten. Zoveel mogelijk mensen moeten weten dat u het bedrijf verlaat. “Zelfs als je wrok koestert tegen je manager, kom dan maar gedag zeggen. Als hij afwezig is, deel dan een e-mail om hem te begroeten”, voegt de expert van Robert Half Management Resources toe.

In contact te blijven

Eenmaal “bevrijd”, houdt u contact met uw voormalige collega’s en medewerkers. Of zelfs met je manager. “Een bekende verjaardag is een kans om een ​​leuk bericht te sturen. Door op deze manier naar het persoonlijke veld te schakelen, hou je gemakkelijker contact”, besluit Fabien Berruyer.

Uiteraard zijn al deze adviezen alleen geldig als uw beslissing om ontslag te nemen resoluut en definitief is.