9 gifs over kerstvalkuilen op kantoor die je moet vermijden

Vooruitgang op het werk

Breng een +1 terug die niet is uitgenodigd

Hoe meer vreugd, hoe meer vreugd. Je gelooft het en besluit om je beste vriend met kerst mee naar kantoor te nemen. Te vermijden, als hij of zij niet is uitgenodigd door het bedrijf. Deze avond is fundamenteel anders dan die waar je gewoonlijk heen gaat met je vrienden. Je verblijft hier in een professionele setting.

De klassieker, het gekookte dat te ver gaat…

Eindejaarsfeesten op kantoor kunnen soms rijmen met een dronken avond. Maak dus geen misbruik van champagne om uw reputatie bij uw collega’s en vooral uw baas te behouden.

te dicht bij een collega komen

Profiteer van de avond van het gezelschap om te sympathiseren met zijn paren, goed idee. Maar ga niet te ver. Als je je aangetrokken voelt tot één of één van je collega’s en dit gevoel is wederzijds, blijf dan discreet.

Geef een cadeau aan je baas

Geef je baas een kerstcadeau? Wat een grappig idee. Maar als je er echt om geeft, doe het dan uit het zicht.

Laat los op de dresscode

Met Kerstmis op kantoor is het een gelegenheid om je te verkleden, het is een verandering van het strikte pak of het klassieke pak. Maar geef niet te veel op. De strass-jurk of het kerstman-kostuum zal je reputatie snel veranderen.

Profiteer van de avond om zijn collega’s te bekritiseren

Het natuurlijke keert snel terug in galop. Zeer comfortabel met je collega’s, vooral bij een drankje, je wilt kritiek leveren op je baas en de collega die je niet mag. Pas op met wie je in vertrouwen neemt. Uw opmerkingen kunnen zich op een dag tegen u keren. Ken het verschil tussen vrienden en medewerkers.

Praat met niemand

Omgekeerd, verlegen en gereserveerd, vind je het moeilijk om een ​​gesprek aan te knopen met je collega’s. Dus rond een drankje met hen, het is angst en je houdt je liever stil. Maak een lijst met discussieonderwerpen om te bespreken.

Haast je naar het buffet

Je hebt jezelf de hele dag ontnomen om jezelf te reserveren voor het buffet. Door de petits fours te koppelen, loop je het risico voor een freeloader te worden aangezien. Probeer redelijk te zijn, het is net als met alcohol, hetzelfde gevecht.

Ontscheping om 11.00 uur de dag na de avond

Kerstfeesten op kantoor vinden niet altijd op vrijdagavond plaats. Vergeet niet om de volgende dag op tijd te komen. Je laat zien dat je je avond goed hebt georganiseerd en je maakt een goede indruk tot het einde. Dit is voldoende om de basis voor uw jaarlijkse evaluatiegesprek voor te bereiden.