5 tips om in het weekend te solliciteren om de week goed te beginnen

Vooruitgang op het werk

Ontkoppel het weekend in alle omstandigheden

Ben je tijdens een weekendje weg op het platteland wanhopig op zoek naar netwerk op je zakelijke telefoon? Stuur je als gezin je zondagsdessert om op vrijdagavond naar je kantoor te rennen om twee of drie vergeten e-mails af te handelen? Op de lange termijn… zeg je tegen jezelf dat er iets mis is… en je hebt gelijk! In dit tempo zijn je hersenen continu verbonden met je professionele problemen en rusten ze niet. Op de lange termijn loop je het risico ziek te worden. Burn-out op het werk, hoe voorkom je het? Heel eenvoudig door in het weekend los te koppelen van alles wat direct of indirect met je job te maken heeft.

Hier is een takenlijst die u moet volgen als u een aantal goede gewoonten wilt aannemen:

  • Controleer uw zakelijke telefoontjes of e-mails niet.
  • Werk niet aan professionele bestanden.
  • Schakel uw meldingen uit uw zakelijke e-mail of Slack uit.
  • Laat je professionele laptop op vrijdagavond uitgeschakeld in een doos, die je pas maandagochtend terug krijgt.
  • Monopoliseer geen gesprekken met uw familie of vrienden over uw professionele avonturen.

Door deze paar tips op te volgen, geef je je geest een echte pauze. Uitgerust ben je op maandag productiever op je werk.

Nog niet overtuigd van de voordelen van ontkoppeling op het werk van leidinggevenden? Ons toegewijde artikel zal u zeker overtuigen.

Noteren : een professionele calamiteit in het weekend, het kan absoluut op een uitzonderlijke manier gebeuren. Om niet hard te hoeven werken op zaterdag en zondag inbegrepen en om uitgeput op maandag aan te komen, raden we je aan om vooraf “werktijdvakken” te plannen. Uw efficiëntie wordt verbeterd en u heeft de rest van het weekend tijd om op adem te komen.

Plan leuke activiteiten

Of je nu sportief bent of liever aanhanger van de zen-houding, het maakt niet uit, het belangrijkste is om in het weekend activiteiten te doen om een ​​frisse neus te halen en te sporten: tennislessen, massage, boswandelingen, lezen… Er zijn duizend-en-een manieren om te ontspannen op zaterdag of zondag en tegen alle prijzen. Als je meer een huismus bent, dwing jezelf dan om elke dag een beetje uit te gaan. Je hoeft ook geen marathon te lopen, maar 30 minuten wandelen per dag is aan te raden om in vorm te blijven, vooral omdat de week niet echt bevorderlijk is voor lichamelijke inspanning als je met de auto reist.

Maak een anti-stress afspeellijst

Fan van koptelefoons op kantoor? Het lawaai van je open ruimte verhindert dat je nadenkt of je luistert gewoon graag naar muziek terwijl je aan het werk bent! Waarom maak je geen antistress-afspeellijst voor het weekend, die je doordeweeks zou kunnen lanceren? Uit ideeën heeft de redactie van zijn anti-stress playlist voor je samengesteld. Muziek heeft veel gunstige effecten op het reguleren van je humeur, je stress, je gezondheid en het creëren van sociale banden, aarzel niet om er misbruik van te maken.

Kantoorinrichting kopen

Heb je gedroomd van een kantoor naar jouw beeld? Volger van cocooning, retro of ongebruikelijke objecten, waarom niet van het weekend profiteren om wat kantoordecoratie te kopen? Planten, gadgets of zelfs een taartdoos, trakteer uzelf. Naast het esthetische aspect, kunt u met uw nieuwe kantooraccessoires uw werkruimte organiseren.

Rust… maar niet te veel

Als het weekend gebruikt moet worden om uit te rusten en de batterijen weer op te laden om de week in topvorm te beginnen, is het toch aan te raden om niet te veel te slapen en de ‘fat mat’ niet te vermenigvuldigen. Waarom ? Het antwoord is te vinden in de wetenschap en in tal van studies over dit onderwerp: te veel slapen is slecht voor je gezondheid omdat te veel slaap het biologische ritme verbreekt en de dag/nacht-cyclus in gevaar brengt. Zeggen we niet dat de toekomst behoort aan degenen die vroeg opstaan? Dus nog een laatste advies: beter vroeg naar bed gaan dan in het weekend uitslapen.

Profiteer van het komende weekend om onze 5 tips te testen. Zonder het te beseffen, doe je een stap terug en verhoog je je werk, beide gunstig om de volgende week sereen aan te pakken. Prettig weekend !