5 manieren om je spelling snel te verbeteren

Vooruitgang op het werk

Executives hebben nog nooit zoveel geschreven. Mails, presentaties, rapporten… En logischerwijs we hebben ze nog nooit zo beoordeeld op hun spelling. Het goede nieuws is dat er zoveel manieren zijn om gemakkelijk beter te worden. Zoals OrthoSens, een applicatie ontworpen door Aurore Ponsonnet. Speels en leerzaam, het is bedoeld om enkele noties van grammatica te herzien in een ontspannen en zen-sfeer. ” De kwestie van spelfouten is een zeer intiem onderwerp dat iedereen aangaat, ongeacht zijn of haar diploma. “, verzekert deze trainer, host van de site Ecrireetparler.fr. Regelmatig gevraagd door bedrijven, daar is ze getuige van het onderwerp wint terrein. “Ik heb al tussenbeide gekomen bij leidinggevenden op niveau bac + 5. Er zijn dingen die we nooit hebben geleerd of zelfs regels die we zijn vergeten. »

Lees ook: Spelling, de nieuwe zwakte van leidinggevenden?

Herzien in transport

Volgens een onderzoek van TextMaster, een startup gespecialiseerd in correctietools, bevat 90% van de professionele e-mails minstens één spelfout. Veel fouten kunnen echter kostbaar zijn. ” Spelfouten worden zelden vergeven, vooral onder leidinggevendenbevestigt Pauline Lahary, oprichtster van MyCVFactory. Bij het aannemen, op een cv of in een e-mail, wanneer u om een ​​promotie vraagt, is dit onaanvaardbaar. En in plaats van te vertrouwen op vaak onvolmaakte automatische correctors, beveelt deze coach je om jezelf te corrigeren met nieuwe hulpmiddelen tot je beschikking. “Met smartphone-apps kan dat profiteer van uw reistijd om op een leuke manier te herzien. Maar er zijn ook steeds meer sites om de meest voorkomende storingen te verhelpen. Neem bijvoorbeeld het uitstekende Tumblr Ik herzie mijn Frans dankzij de pers die de meest voorkomende fouten in de media en vaak in onze professionele uitwisselingen corrigeert… Of, om meer proactief te zijn, een site zoals Frantastique.com biedt gepersonaliseerde spellinglessen die elke ochtend naar hun computer of smartphone worden gestuurd.

Voortgang met collega’s

Maar het is niet nodig om je per se in je hoek te verstoppen of alleen te werken. Omdat de meeste medewerkers zich zorgen maken – ook hij – Dominique Muller heeft daarom het initiatief genomen om al haar teams in te zetten voor een betere wereld in spelling. “Zelf beken ik graag enkele tekortkomingen op het gebied van bijvoorbeeld voornaamwoordelijke werkwoorden, geeft hij toe. Ik merkte ook een algehele niveaudaling thuis als bij de anderen, legt de algemeen directeur van het klantenrelatiecentrum van de Caisses d’Epargne Alsace & Lorraine Champagne-Ardenne uit. Zodra we echter uitwisselingen met klanten hebben, kunnen we het ons niet veroorloven om de spelling te verwaarlozen. Om niemand voor het hoofd te stoten, kwam hij daarom op het idee om met zijn teams een leuke en leerzame uitdaging aan te gaan, georganiseerd met de Voltaire-project. Deze organisatie, toonaangevend op het gebied van spellingsopfriscursussen en al partner van 700 bedrijven, biedt gecertificeerde opleidingen aan over dit onderwerp en vooral aangepast aan volwassenen. “Met hun steun organiseerden we een eerste spellingsbij om medewerkers in staat te stellen hun kennis verbeteren zonder zich gestigmatiseerd te voelen “, hij gaat door. Verre van de stressvolle dictaten van weleer, neemt de wedstrijd de vorm aan van een meerkeuzevragenlijst. “Elke vraag komt overeen met de toepassing van een regel, uitgelegd in geval van een fout. De operatie beviel zo goed dat deze inmiddels is uitgebreid naar andere bedrijven en zelfs scholen in de regio. “Dit gebeurt allemaal op vrijwillige basis. En het is zo leuk geworden dat sommige medewerkers als team reviseren, bijvoorbeeld tijdens de lunch. »

Geef een idee van zijn niveau op zijn CV

“De uitdaging is om niemand te beledigen en dat iedereen ook de vooruitzichten ziet die voor hen opengaan”, voegt Aurore Ponsonnet toe. Ook deze specialist ziet uit ervaring een betere beheersing van de spelling als een carrièreversneller. ” Je niveau in spelling verbeteren betekent voor velen ook meer zelfvertrouwen krijgen, of zelfs durven om eindelijk een promotie te claimen.. Met dat in het achterhoofd kan een werknemer ook aan zelfvertrouwen winnen door een spellingsopleiding te volgen: zo biedt de firma OrthoPass opleidingen in de Franse taal aan die in aanmerking komen voor het CPF, haar persoonlijk opleidingskrediet. Het is ook mogelijk om stel een toekomstige recruiter gerust door het Voltaire-certificaat te behalen. Dit certificaat, dat 60 euro kost, stelt een score vast (tussen 0 en 1.000) die uw spellingsniveau garandeert, zoals de TOEIC voor zijn niveau Engels. Het enige wat u hoeft te doen is u online te registreren en de test af te leggen in een van de 500 examencentra in Frankrijk. Klaar, gereed ?