5 ideeën om uit je comfortzone te komen

Vooruitgang op het werk

Laten we de dingen meteen op hun plaats zetten. De uitdrukking “comfortzone” heeft niet alleen een negatieve connotatie. “Mensen, en met name werknemers, ervaren het idee van een comfortzone vaak als iets gezelligs, maar het moet eerder gezien worden als een herkenningspunt, precies Cindy Triaire, adviseur en oprichter van Tremplin Carrière. Het doet interessant werk dat je kent en beheerst. Met andere woorden, het maakt niet per se uit of je in een comfortzone blijft… als je je er maar goed bij voelt.

1. Ga ermee akkoord om uw carrièrekeuzes in twijfel te trekken

Twintig jaar geleden stelden onze ouderen zichzelf niet zoveel vragen. “Ze kwamen bij een bedrijf dat gespecialiseerd was in een vakgebied en verlieten zelden hun baan of hun CDI”, glimlacht Marion de La Forest Divonne. Voor deze coach, auteur van de gids Je professionele leven opnieuw uitvinden… als je er net mee bent begonnen (ed. Eyrolles), het moeilijkste is vaak om de ondervraging te verwelkomen. ” Uit je comfortzone stappen betekent in de eerste plaats toegeven dat je je een beetje verveelt, dat je misschien koppig de verkeerde kant opgaat.. Het is om een ​​malaise te identificeren en vooral voor zijn welzijn, geef toe dat je niet meer echt op je plek bent. De tijden veranderen echter en het is belangrijk om nu al te erkennen dat we naar iets anders streven. “We hebben verschillende beroepslevens en een vaardigheidsassessment kan bijvoorbeeld helpen bij het identificeren van nieuwe verlangens of onvermoede vaardigheden. »

2. Verlaat uw box

Daarom zijn er voor iedereen verschillende opties beschikbaar. De eerste, radicale, is om je leven te veranderen, althans professioneel. Alice Lauriot dit Prévost weet waar ze het over heeft: drie jaar geleden verliet ze een benijdenswaardige positie bij L’Oréal om Tudigo op te richten, een crowdfundingplatform voor VSE’s. “Ik was productmanager die verantwoordelijk was voor marketingontwikkeling voor een make-upeenheid voor het merk La Roche-Posay. Het was prestigieus en opwindend, maar ik had een probleem met de reikwijdte van mijn werk. Ik had moeite met het voelen van de directe impact van mijn acties en er werd niet verwacht dat ik bijvoorbeeld geïnteresseerd zou zijn in wat er gebeurde op bijvoorbeeld het kappersgebied. In 2015 richtte ze haar bedrijf op en vond ze haar dagelijks leven opnieuw uit. “Het belangrijkste verschil is dat het bij start-ups natuurlijker is houd je niet aan je taakomschrijving. Geen twee dagen zijn hetzelfde. Soms is het een beetje stressvol, maar op de lange termijn levert het me meer op. “. Een optie waar we bij sterk in geloven.

https://www.youtube.com/watch?v=hUlAGgh4BG8

>> Krijg je er zin in? Dien nu uw CV in in onze CV-database die door meer dan 15.000 recruiters wordt gebruikt

3. Praat erover met je n+1

Maar natuurlijk kan of wil niet iedereen zijn bedrijf verlaten. “Je comfortzone verlaten is over het algemeen stel jezelf bloot aan kortetermijnstress om later meer vervuld te raken “Samenvatting Cindy Triaire. En wanneer u uw dagelijkse leven meer wilt betoveren dan uw baan opzeggen, is de eerste angst die u moet overwinnen, uw ongemak met uw n+1 te delen. “In deze gevallen is de grootste uitdaging om vind de woorden om uit te drukken wat je voelt zonder je gesprekspartner te beledigen. Niemand wil namelijk horen dat een medewerker zich verveelt of begint te slepen als hij op het werk komt… althans niet in deze termen. “In dit geval moet u een wijziging van functie of werkomvang aanvragen met een positief argument: begin altijd door te benadrukken dat we plezier hebben gehad in het doen van iets en op wat we hebben geleerd, om vervolgens te suggereren dat we moe beginnen te worden en dat we dit enthousiasme willen kanaliseren in een nieuwe uitdaging. »

4. Luister (echt) naar je collega’s

Het hoeft niet meteen te werken. Of misschien zullen we op een dag moeten nadenken over vertrekken. “Maar in de tussentijd houdt niets je tegen om je dagelijkse leven zelf op te ruimen”, beveelt Alice Lauriot dit Prévost aan. Hiervoor adviseert deze specialist ook, en nu al, aandacht te besteden aan wat er om je heen gebeurt. “Uit je comfortzone komen betekent ook en al aandacht hebben voor anderen en hun behoeften. Ervoor, je kunt beginnen met werken zonder jezelf te isoleren onder een koptelefoon. We kunnen dus misschien 20 minuten de tijd nemen om aan een nieuw onderwerp te werken en geïnteresseerd raken en nieuwe vaardigheden leren.. Het is ook een manier om serendipiteit te creëren…” Iets vinden waar je niet naar op zoek was, of nog niet…

5. Weet hoe je je hersenen kunt conditioneren om te herformuleren

Uit je comfortzone stappen gaat vooral over ons zelfvertrouwen. Hoeveel van ons, gedreven door nieuwe dromen of verlangens, durf de sprong niet te wagen, ervan overtuigd dat het te ingewikkeld, riskant, egoïstisch, zelfs onrealistisch is (verwijder de nutteloze zin…). “Je moet weten dat ons brein zowel onze beste vriend als onze ergste vijand is”, voegt Cindy Triaire eraan toe. Als we bijvoorbeeld tegen onszelf zeggen: “Ik zou graag van afdeling veranderen, maar mijn manager zal dat nooit willen”, zullen onze hersenen alleen het tweede deel van de zin onthouden. Dus, om uit je comfortzone te komen, moet je deze hypothese herformuleren en omzetten in een project. Je moet bijvoorbeeld tegen jezelf zeggen: “Als ik van afdeling zou veranderen, zou het geweldig zijn om met die-en-die te werken of aan dat-en-dat-project te werken. Het is een visualisatietechniek die werkt.” Met andere woorden, je laat je hersenen eraan wennen om een ​​perspectief anders te zien en je staat jezelf toe ergens anders naar te kijken. Een goede start…

En jij, hoe kom jij uit je comfortzone? Vertel het ons in de reacties.