5 dingen die u moet weten over de professionele midlifecrisis van leidinggevenden

Vooruitgang op het werk

1. Als je 40 bent, vraag je je af wat het succes van je professionele leven is

Dit is niet niks: 77% van de werknemers denkt dat de relatie met werk verandert rond de leeftijd van 40 jaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat eind 2016 is gepubliceerd en is uitgevoerd door Opinionway voor Tissot Editions. “Zeker, er is geen verplichting in het bedrijfsleven om dit soort onderwerpen te beheren, die meer sociologisch dan regelgevend zijn”, merkt Jonathan Girard op, e-business manager bij Tissot Publishing. Toch is het een interessante constatering om rekening mee te houden, want dit zijn cycli en deadlines waar werknemers en managers bijzonder waakzaam voor moeten zijn. ” In detail, 49% van de werknemers denkt dat ze op 40-jarige leeftijd hun professionele leven hebben gemist als ze zich vervelen in hun baan37% als ze dagelijks gestrest zijn op het werk, en 28% als ze geen mogelijkheid meer zien om zich te ontwikkelen.

2. Een psychologische mijlpaal om over te steken

Volgens Alexandra Vassilacos is de observatie niet overdreven. “Ik zie het elke dag in mijn werk, getuigt de directeur van het kabinet-Alexforjob. Op 40-jarige leeftijd gebeurt er echt iets, zowel bij mannen als bij vrouwen. Na het eerste deel van je professionele leven doorgebracht te hebben zonder al te veel vragen te stellen, denk je beetje bij beetje aan serieuzere onderwerpen.. Uit ervaring merk ik dat het vaak begint met ziekte. Het zijn vaak degenen om hem heen die worden beïnvloed, maar we projecteren noodzakelijkerwijs onszelf. Ik zie veel leidinggevenden die een klap opvangen en zich afvragen wat de zin van het leven en hun werk is. Deze voormalige headhunter voegt daar nog een lichtere observatie aan toe, maar met vergelijkbare gevolgen. “Statistisch gezien is het ook op deze leeftijd dat we kinderen beginnen te krijgen die oud genoeg zijn om vragen te stellen. Als ze het hun ouders vragen waar is hun baan voor, sommige leidinggevenden schamen zich een beetje om ze te beantwoorden. »

3. Bore-out of brown-out?

Maar als de crisis echt is, kan het ook gunstig zijn. “In onze tijd wacht het gevaar van verveling op het werk veel werknemers zonder dat hun managers noodzakelijkerwijs de omvang van de plaag meten”, waarschuwt Ronan Chastellier. Deze socioloog ziet twee fenomenen in een stroomversnelling komen: bore-out, dat wil zeggen verveling op het werk als we de problematiek hebben behandeld, en brown-out, dat wil zeggen de regelrechte afwijzing van zijn werk waarin men geen zin of interesse meer vindt. Gelukkig hebben de betrokkenen de middelen om zichzelf bij elkaar te rapen. ” Deze behoefte aan avontuur is als een adolescente crisis die verlangens en projecten kan triggeren “, hij gaat door. Het bewijs dat ze niet helemaal hulpeloos zijn, 56% van de werknemers zou denken dat 40 een beslissende leeftijd is voor een succesvolle carrière…

4. Omscholing om een ​​nieuwe horizon te vinden

Om deze verandering in de relatie met werk rond de leeftijd van 40 jaar het hoofd te bieden, geeft 26% van de werknemers de voorkeur aan opleiding om hun vaardigheden te verbeteren en 22% van hen herscholing. “Als we respondenten vragen wat ze moeten doen, overwegen ze vaak spontaan om hun carrière een tweede wind te geven”, vervolgt Jonathan Girard. Met andere woorden, een verandering is noodzakelijk en managers moeten daar bijzonder gevoelig voor zijn om hun werknemers te behouden. De mijlpaal van 40 jaar is cruciaal voor de kwestie van vooruit plannen van banen en vaardigheden. Het is niet genoeg dat de werknemer lekker in zijn functie zit, hij moet ook perspectief hebben…”

Lees ook : Wil je je omscholen? 6 stappen waar te beginnen

5. Verlangen naar onafhankelijkheid

Bij gebrek aan het vinden van de vooruitzichten of de adem die nodig is in zijn baan, zullen velen elders zoeken. Nog een les uit het onderzoek: 35% van de werknemers wil rond de 40 meer belang hechten aan het privéleven dan aan het professionele leven. ” Dit vertaalt zich vaak in de wens om het leven naar eigen goeddunken in te richten, door een eigen bedrijf op te richten en onafhankelijk te worden. merkt Alexandra Vassilacos op. Ze spreekt ook over ervaring omdat ze hetzelfde keerpunt heeft meegemaakt en een comfortabele positie bij een prestigieus bedrijf heeft verlaten om haar eigen bedrijf te starten. ” Waarden en behoeften zijn niet meer hetzelfde en nieuwe horizonten openen zich. Ik heb een cliënt die onlangs haar baan heeft opgezegd om natuurgeneeskundige te worden. Een ander, een reclamespotje, ging terug naar school om een ​​oude droom om advocaat te worden in vervulling te laten gaan. Op 40-jarige leeftijd hebben we nog steeds de middelen om onszelf opnieuw uit te vinden…”

Voor verder :Slashers: Wie zijn deze nieuwe multitaskers?