4 voorbeelden van kreten voor je cv

Zoek werk

CV hook: waarom invullen?

Om een ​​perfect cv te hebben, mag je de titel, de haak en de essentiële secties niet over het hoofd zien.

L’CV haakdat is als de achterkant van een boek. Het zou genoeg over de kandidaat moeten zeggen om ervoor te zorgen dat de recruiter het cv in zijn geheel wil lezen. Het lijkt een beetje op het professionele profiel van een persoon, met als bijzonderheid dat het op het cv wordt weergegeven.

Het is daarom raadzaam om informatie in de cv-haak te stoppen die een recruiter in de hoogste mate zal interesseren, zoals elementen die speciaal voor de functie worden gezocht: “ervaring, een vaardigheid (taal, IT, management) of een diploma (voor jonge afgestudeerden)”, zegt Prune Gauvin, hoofd van de retailafdeling van het wervingsbureau Hays in Parijs.

Het kan ook zijn kwaliteiten. Zoals jouw mobiliteit, als je denkt dat het een pluspunt kan zijn in de ogen van de recruiter. Of uw waarden, als die in het bijzonder overeenkomen met die van het bedrijf. “Als de slogan in overeenstemming is met onze waarden, bijvoorbeeld door het gebruik van trefwoorden van onze pagina’s op sociale netwerken, onze website of het verspreide aanbod, krijgt het zijn volledige betekenis voor onze teams van recruiters”, bevestigt Brigitte Schifano, HRD van AramisAuto. com.

De CV hanger kan ook gebruikt worden om: ruzie maken, bijvoorbeeld als u een professionele omscholing volgt of net afgestudeerd bent met een specifiek beroepsproject. Volgens Philippe Hemmerlé, oprichter en directeur van adviesbureau CV First, is het zelfs de ideale plek om dat te doen. “De haak is ook een manier om je te positioneren in termen van ambitie”, voegt Pierre-Yves Grangier, divisiedirecteur bij Michaël Page, toe.

“Op de vorm van het cv-profiel staat geen regel”, waarschuwt Prune Gauvin van Hays. Sommige hebben echter meer impact dan andere: dit zijn de kortste (maximaal 5-6 regels).

Hieronder staan ​​voorbeelden van cv-profielen.

>> Ontvang vacatures die u interesseren door een e-mail alert aan te maken

Voorbeeld n°1: de ondertitel van de CV hook

Bevestigd assistent-manager

9 jaar ervaring op het gebied van damesconfectie, waarvan 5 jaar als assistent-manager en 2 jaar als winkelmanager

Deze teaser bevindt zich net onder de titel benadrukt een aspect van uw toepassing. Hier is het de ervaring van de kandidaat, maar het kunnen ook haar vaardigheden, kwaliteiten, enz.

De mening van de recruiter “Het is simpel, beknopt, we begrijpen meteen waar de kandidaat is. Ik hou echt van dit cv-profiel”, vertrouwt Prune Gauvin van Hays toe.

Voorbeeld n°2: de cv-hook omlijst met trefwoorden

Mijn vaardigheden

Management, Logistiek, Commercieel, Pedagogisch, Technisch

Deze haak bevindt zich in een vak onder de titel van het cv, in de vorm van trefwoorden met of zonder opsommingstekens. Het is geschikt voor kandidaten die willen: hun vaardigheden laten zien.

De mening van de recruiter : “Als dit werk relevant en beknopt is, is het een echte plus op een cv. Hieruit blijkt het reflectieniveau van de kandidaat in relatie tot zijn profiel en vaardigheden. Zo kan hij op de hoofdlijnen van de in te vullen functie de prestaties en kennis die zijn sollicitatie aantrekkelijk maken, echt naar voren halen. De presentatie van de experimenten illustreert vervolgens dit eerste deel”, meent Pierre-Yves Grangier, directeur bij Michaël Page.

Voorbeeld nr. 3: de ingelijste cv-haak die de carrière samenvat

PROFIEL

De afgelopen twee jaar heb ik individuen en professionals de middelen gegeven om de oplossingen van…. als onderdeel van hun activiteiten. Ik verwierf het vermogen om unieke ervaringen over te brengen aan deze klanten door middel van briefings, workshops en in-store evenementen. Bovendien heeft mijn uitmuntende klantenservice me in staat gesteld om me te concentreren op het belangrijkste punt van de zakelijke relatie: de klant. Ik wil nu mijn ervaring en mijn knowhow uitbreiden ten dienste van een grote speler in luxe en high-end prêt-à-porter.

Dit is een samenvatting van je profiel. Het wordt aanbevolen voor kandidaten die een professionele herpositionering moeten rechtvaardigen.

De mening van de recruiter : “Kandidaten die van schrijven houden, kunnen een korte samenvatting van hun loopbaan van dit type maken, meent Prune Gauvin. Vooral als ze een veranderingswens moeten rechtvaardigen, omdat recruiters steeds minder sollicitatiebrieven lezen. »

Voorbeeld n°4: de gemengde haak

Ruimdenkend – Sociaal – Dynamisch – Veelzijdig – Nieuwsgierig – Georganiseerd – Gemotiveerd – Luistervaardigheid

VAARDIGHEDEN DOMEINEN

  • Beheersing van verschillende verkooptechnieken (meer dan 5 jaar verkoopervaring) en conflicthantering.
  • Een winkel kunnen beheren (merchandising, voorraad, inkoop, klantenopvolging, omzetopvolging, kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen).
  • Gemak in public relations (gemak om langdurige relaties met de verschillende gesprekspartners te ontwikkelen en te onderhouden).
  • Mogelijkheid om evenementen en reizen te organiseren.
  • Talenkennis (Engels, Frans, Mandarijn Chinees en Teochew Chinees).

deze haak mixt de ondertitelteaser en de ingelijste teaser. Het is heel goed mogelijk voor een kandidaat die verschillende aspecten (hier kwaliteiten en vaardigheden) wil benadrukken, zonder al te veel “rommel” te maken.

De mening van de recruiter : “Het is niet zwaar, we weten wat de kandidaat zoekt, het is gedaan in goede intelligentie, schoon, goed gebracht. Het is een goede beschrijving van zijn profiel in zijn cv’, zegt Prune Gauvin.