3 kwaliteiten en 3 fouten voor zijn sollicitatiegesprek

Zoek werk

Wat zijn de 3 kwaliteiten om mee te geven in een sollicitatiegesprek?

Het doel van de recruiter wanneer hij u vraagt ​​naar uw 3 kwaliteiten en 3 fouten in een sollicitatiegesprek is om te kijken of jouw persoonlijkheid past bij de waarden van het bedrijf en haar dynamiek.

Zoals je zult hebben begrepen, moet je, om punten te scoren in een sollicitatiegesprek, jezelf in je beste licht laten zien en tegelijkertijd trouw blijven. Om het verschil te maken wanneer de recruiter je vraagt ​​naar je 3 kwaliteiten en 3 fouten, focus op je gedragsvaardigheden, ook wel bekend als zachte vaardigheden. Dit is de nieuwe dada van recruiters.

Je moet ook oppassen dat je niet te veel kwaliteiten aan je gesprekspartner geeft. In het geval dat hij je om een ​​nauwkeurig cijfer vraagt, “vertel me je kwaliteiten”“, geef je gesprekspartner maximaal één, twee of zelfs drie kwaliteiten. Door meer kwaliteiten aan de recruiter te geven, lijk je te zeker van jezelf te zijn.

Vind hieronder 5 kwaliteiten gewaardeerd door recruitersmaak je keuze en noem 3 in een sollicitatiegesprek:

  • optimisme : laat zien dat je het glas altijd als halfvol in plaats van halfleeg ziet. Je ziet dingen van de zonnige kant en hebt voor alles een oplossing.
  • Aanpassingsvermogen : in bedrijven zijn veranderingen in strategie en organisatie blijvend. Als je flexibel en aanpasbaar bent, scoor je zeker punten bij de recruiter. Aarzel niet om uw punt te illustreren met een recente wijziging in uw huidige bedrijf.
  • Nieuwsgierigheid : je bent in staat om nieuwe technieken of nieuwe processen aan te leren en te trainen. De recruiter ziet in jou een kandidaat die in staat is om nieuwe vaardigheden te verwerven en intern te evolueren in nieuwe functies.
  • De goede relatie : je weet hoe je verbindingen maakt met anderen, je voelt je op je gemak tijdens vergaderingen. In sommige functies waarbij in projectmodus moet worden gewerkt, is dit een belangrijke kwaliteit! Idem als u zich richt op managementfuncties.
  • de veroordeling : een overtuigd is overtuigend. Een geruststellende recruiter zal je willen aannemen. Laat zien dat je houdt van wat je doet en dat je je onderwerp perfect beheerst.

Om meer te weten te komen, is hier een lijst met 15 professionele kwaliteiten voor een succesvol sollicitatiegesprek.

Truc : gebruik wat de mensen om je heen (bijvoorbeeld je collega’s, je team of je manager) over je zeggen. Het laat ook zien dat je aandacht hebt voor feedback van anderen.

Wat zijn de 3 fouten die je moet geven om te schitteren in een sollicitatiegesprek?

Hoe zit het met kwaliteiten, de recruiter zal je waarschijnlijk tijdens het sollicitatiegesprek vragen naar je fouten, vooral als hij 3 kwaliteiten en 3 fouten over jou wil weten.

Door je te vragen “Noem 3 minpunten?“, het doel is hetzelfde als voor de 3 genoemde kwaliteiten: iets meer over u weten en uw rekeningen controleren bij de functie en het bedrijf.

Declareer geen uitputtende lijst van gebreken, u zou eruitzien als een kandidaat met problemen. Een of twee fouten zijn voldoende om u te karakteriseren. Noem 3 als de recruiter je specifiek vraagt ​​om 3 fouten op te sommen.

⚠️ Verlaat de fouten die in feite vermomde kwaliteiten zijn zoals “Ik ben te perfectionistisch” of “Ik ben te dynamisch”… Het wordt gezien en beoordeeld door recruiters.

Hieronder is een lijst van 4 standaardinstellingen om uit te kiezen dat je zonder angst kunt aangeven in een sollicitatiegesprek. Kies degene die jou het beste karakteriseren.

  • Ik ben ambitieus : voor een recruiter is het hebben van ambitie eerder positief. Het toont het vermogen van de kandidaat om zelfvertrouwen te hebben en op lange termijn te willen presteren. Op voorwaarde natuurlijk dat je vader en moeder niet wilt vermoorden om deze ambitie te bevredigen.
  • ik ben ongeduldig : de ongeduldige kandidaat zal zijn taken snel uitvoeren en snel oplossingen vinden. Stop soms met fout zitten. Maar falen is geen doel op zich en kan worden omgevormd tot een hefboom voor succes.
  • Ik heb een sterk karakter : dit concept suggereert dat je de leiding over een project en/of een team weet te nemen of dat je jezelf gaat opdringen en niet snel loslaat. Breng in het interview dit gebrek in verband met moed en het nemen van risico’s, twee zeer gewaardeerde deugden.
  • ik ben hebzuchtig : je tekortkomingen uiten met een beetje humor kan verstandig zijn. De keuken brengt een flink aantal Fransen samen en hun vraatzucht oproepen is een slimme manier om hun honger naar nieuwe en andere projecten uit te drukken.

Wat zijn de gebreken die recruiters afschrikken? Alle waarheid is niet altijd goed om te zeggen. Laat u niet misleiden door een paar vervelende gebreken toe te geven die een slecht beeld van u zouden kunnen geven bij uw toekomstige werkgever. Onder de gebreken om niet toe te geven, zijn hier enkele voorbeelden: agressiviteit, het gebrek aan nauwkeurigheid en pretentie.

Ons advies : wil een defect constructief zijn, probeer dan een professionele mislukking in perspectief te plaatsen met een karaktertrek van je karakter en stuiter op een as van verbetering.

Om meer te weten te komen, vindt u hier een top 10 van professionele tekortkomingen voor een sollicitatiegesprek.

3 kwaliteiten en 3 gebreken in onderhoud: wat niet te doen!

Wanneer de recruiter je vraagt ​​om: noem 3 kwaliteiten en 3 fouten, beantwoord vooral niet “geen”. Of erger nog, helemaal niets antwoorden. Deze vraag wordt niet zomaar gesteld.

Uw gesprekspartner probeert uw aanpassingsvermogen in het bedrijf te beoordelen: sluit u zich aan bij de verdedigde waarden? Blijf je lang?

Hij zal controleren of uw temperament past bij uw toekomstige manager en de leden van uw team. Ben je eerder een autonoom profiel? Ben je constant in de stemming? Ben je meer een eenling?

Werk stroomopwaarts het antwoord op de vraag over je 3 kwaliteiten en 3 fouten. Op D-Day straal je zeker.