10 professionele tips voor je telefoongesprek

Zoek werk

Onderschat de oefening van het telefonisch interview niet

Op het eerste gezicht lijkt het telefonische interview goedkoper dan het fysieke interview. We denken dat het makkelijker is om te improviseren. Dat is het echter niet. “Je moet tijdens het interview ten minste twee tot drie belangrijke elementen over het bedrijf destilleren die je hebben gemarkeerd, zoals de waarden en hun geschiktheid voor je profiel, waaruit je analysevermogen blijkt. Anders wordt uw aanvraag bestraft. “zegt Nathanael Juricic. Bereid ook antwoorden voor op vragen die recruiters je kunnen stellen.

Lees ook >> De 20 meest gestelde vragen ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Plan de meest “pro” plek in je huis

Geen sprake van een interview op straat, in de supermarkt of in je woonkamer. “Je moet tijdens het gesprek volledig beschikbaar zijn. Vermijd ten koste van alles een computer onder uw ogen of een televisiescherm in de buurt, dat u zou kunnen storen. De recruiter voelt meteen wanneer de gesprekspartner afstandelijk is “, onderstreept de voormalige directeur recruitment van Dell.

Wees duidelijk in je woorden

De recruiter zal zich alleen concentreren op uw toespraak en de feitelijke elementen die u naar voren brengt. Nog meer dan tijdens een fysiek gesprek: “Voor een kandidaat voor bijvoorbeeld de functie van relatiebeheerder vragen we hem om een ​​ontevreden klant te managen. Normaal gesproken is hij gewend dergelijke zaken tien keer per dag af te handelen, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Het is aan ons om “in vivo” zijn vaardigheden en zijn mate van beheersing van de situatie te observeren “, legt Nathanael Juricic uit.

Stel de recruiter vragen tijdens je telefonische sollicitatiegesprek

Beantwoord niet alleen vragen van recruiters. Aarzel niet om het voortouw te nemen door twee of drie vragen te stellen over de functie en het bedrijf. De recruiter moet het gevoel hebben dat de kandidaat aan zijn sollicitatiegesprek heeft gewerkt.

Lees ook >> Wervingsgesprek: 10 feiten die je moet weten over het bedrijf

Mis je uitgang niet

Om het verschil te maken, vraag je tot slot aan de recruiter wat hij van je sollicitatiegesprek vond, of alles duidelijk was en of je hem op verschillende punten gerust kunt stellen.

Lees ook >> Sollicitatiegesprek: de signalen dat je de baan krijgt

Pas op voor je afwezigheidsbericht

Let op het afwezigheidsbericht op je mobiel. De recruiter zou het goed kunnen tegenkomen. Vermijd originele berichten van de stijlimitaties of gecodeerde berichten. Vergeet ook de muziek. Blijf bij het zoeken naar een baan onder alle omstandigheden professioneel!

Lees ook >> Afwezigheidsberichten: wat ze over u zeggen