Wat is JIRA? –

Vooruitgang op het werk

Ieder zijn eigen JIRA

Er zijn vier versies van JIRA:

  • Jira-softwarehet originele product, is gewijd aan softwareontwikkeling, met onder meer de opvolging van tickets en de definitie van een workflow aangepast aan de werkmethodes.
  • Jira Core, voor zakelijke teams kunt u bedrijfsprojectmodellen definiëren, toegang krijgen tot taakdetails met opmerkingen, voortgangsdatums en bijlagen. U kunt ook meldingen definiëren of verzenden en dashboards en rapporten beschikbaar hebben om de voortgang van het project te volgen.
  • Met realtime rapportage, Jira Servicedesk richt zich op IT-servicecentra, in het bijzonder voor de opvolging van incidenttickets.
  • De jongste, Jira uitlijnenvoorheen AgileCraft, helpt bij agile business planning, met name voor productmanagement, change management, management, etc.

JIRA: een projectmanagementtool die zich aanpast aan uw behoeften

Visuals om het werk gemakkelijker te maken

Bij het managen van een project, vooral een groot project, kan het soms ingewikkeld zijn om je weg te vinden: wie doet wat, wat zijn de taken die te laat zijn, welke zijn voltooid, de elementen die de voortgang blokkeren, enz. JIRA genereert grafische afbeeldingen en afbeeldingen waarmee u in één oogopslag de status van de verschillende missies kunt identificeren en de problemen kunt identificeren die met prioriteit moeten worden opgelost om vooruit te komen.

>> Agile projecten in Scrum- of Kanban-modus

De Agile-methode kan in verschillende vormen worden afgewezen, waarvan de twee meest voorkomende, Scrum en Kanban, elk hun bijzonderheden hebben ondanks bepaalde overeenkomsten. In de Scrum-modus is het bijvoorbeeld absoluut noodzakelijk om drie rollen duidelijk te definiëren: producteigenaar, scrummaster en teamleden, terwijl in de Kanban-modus de rollen flexibeler zijn en theoretisch kunnen evolueren. Met JIRA kunt u een van de twee methoden kiezen en zelfs combineren volgens uw behoeften per project.

Keuze uit cloud- of deskversie

De oplossing kan worden gedownload, rechtstreeks op de servers van het bedrijf, of in SaaS-modus, in de cloud van de uitgeverij Atlassian.

JIRA: hoeveel kost het?

Vanaf $ 10 per maand voor Jira Software, maar de prijzen kunnen snel stijgen, afhankelijk van het aantal gebruikers en de gekozen hostingoplossing.

Het is mogelijk om een ​​gratis proefversie te downloaden. Het is zelfs aan te raden: met zoveel aangeboden opties kan het ingewikkeld zijn om aan de slag te gaan, een test voordat u investeert voorkomt dat u tijd en geld verspilt als de tool niet past bij het team waar het voor bedoeld is.