Verkoopadministratie en inkoopondersteuning: Salarisschalen 2015

Loon

Wat betreft salarissen in de verkoopadministratie en de inkoopondersteunende functie zijn in 2015 geen grote veranderingen te verwachten. Verloning zal nog grotendeels afhangen van de grootte van het bedrijf, ervaring – die prevaleert boven het diploma in deze beroepen – en beheersing van vreemde talen. Dit blijkt uit het salarisonderzoek van het wervingsbureau Hays, exclusief onthuld op op 9 januari 2015.

Behoeften in distributie, luxe en e-commerce

Een trend naar stagnatie die wordt verklaard door de behoeften die in deze beroepen worden gehandhaafd. Bedrijven in de distributie van afgewerkte producten (hightech, cosmetica, IT), luxegoederen en e-commerce zullen blijven werven.

Het trending beroep: verkoopassistent

Eén beroep in het bijzonder zal dit jaar de wind in de zeilen hebben: verkoopmedewerkster. Deze zeer administratieve functie bestaat erin de administratieve taken op zich te nemen die oorspronkelijk de verantwoordelijkheid waren van verkopers, zodat ze meer tijd aan het veld konden besteden. Het vereist redactionele vaardigheden en een beheersing van computerhulpmiddelen en spelling.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die in andere regio’s worden beoefend, kunnen tot 10% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige studie (deel 1 en deel 2).