Hoe werken slashers 2.0, webprofessionals?

Vooruitgang op het werk

Een halftijdse werknemer hier, een paar gefactureerde diensten daar, zowel auteurs als freelancers, of freelancers, ze verzamelen statussen door te weigeren tussen het een of het ander te kiezen. Hun doel: een levensstijl op maat bouwen die aansluit bij hun behoefte om te creëren en te innoveren. Maak kennis met deze arbeiders van een nieuw soort.

Pure producten van de digitale revolutie en telewerken

Slashers 2.0 werkten meestal vanuit huis en op zichzelf en konden niet met verschillende beroepen jongleren zonder de digitale tools die door internet worden aangeboden. ” Het internet maakt het niet alleen mogelijk om veel interessecentra te ontwikkelen, maar het biedt ook een waardevolle pool van klanten. en potentiële partners, mits ze zich natuurlijk kenbaar maken via een site of een blog Roujol, adviseur, coach, auteur en meesterglasmaker in zijn vrije tijd. Dezelfde observatie met Irène, componist van elektronische muziek / beeldend kunstenaar / paparazzifotograaf / communitymanager: “In tegenstelling tot hedendaagse kunst, waar het netwerk meer verweven is door vriendjespolitiek, werd mijn muziek bekend via Soundcloud, werd mijn clip uitgebracht op YouTube en werd krachtig doorgegeven op sociale netwerken. Ook promoot Google Adwords mijn paparazzi-site. Kostuumontwerper/model/oprichter van een online winkel/blogger, Suzanne is ook formeel over de sleutelrol van internet: “Digitaal stelde me in staat om mijn passies te volgen, met name door mijn eigen vensters te creëren, maar het maakt ook mijn dagelijkse werk makkelijker: of ik nu word ingehuurd als model in een showroom of als stylist voor een tv-show, waar het wachten altijd erg lang is, niets weerhoudt me ervan om mijn blog bij te werken of aan mijn online winkel te werken. »

Strategieadviseur / docent / directeur van een digitale uitgeverij / doctoraatsstudent kunstgeschiedenis, Myriam Prot-Poilvet is verheugd haar eigen cocktail te hebben kunnen samenstellen met respect voor een zekere coherentie: “Ik gebruik digitale tools voor mijn proefschrift om enkele dingen over kleur. Voor advies streef ik ernaar bruggen te bouwen tussen kunst en strategie. Wat betreft mijn uitgeverij, het is voor mij een andere vorm van kunst, door het samenbrengen van talenten die het impliceert. »

Een touwtjesorganisatie

Ze bevestigen het allemaal: het leven van, zegt Myriam Prot-Poilvet. “Ook al is het gebruikelijk dat ik een vorm van jaloezie voel van mensen die mij mijn vrijheid verwijten, mijn verschillende activiteiten hebben het voordeel dat ik in contact kom met mensen uit zowel de zakenwereld als de artistieke serail. , wat mijn interesse aanzienlijk verbreedt. palet », voegt Brigitte Roujol toe. Eindelijk een manier om in deze magere tijden niet al je eieren in één mand te leggen: “Ik zal niet mijn hele leven model kunnen zijn, en zelfs als mijn winkel nog goede dagen voor de boeg heeft, is het onmogelijk om te weten wat morgen wordt gedaan. Desalniettemin zal ik op geen enkel moment het geringste gevoel van mislukking of instabiliteit hebben, omdat dit alles me in staat stelt om rigoureus, creatief en zelfs een beetje nerd te zijn en zo mijn veld van mogelijkheden te vergroten”, besluit Suzanne.