Hoe onderhandel je over je salaris tijdens het sollicitatiegesprek?

Zoek werk

Hoe onderhandel je over je sollicitatiegesprek?

Praten over salarisverwachtingen in een sollicitatiegesprek kan niet worden geïmproviseerd. Voor onderhandelen over salaris in de regels van de kunst is het noodzakelijk om voorbereid te zijn.

“het is het bewijs dat je de markt begrijpt, dat je de tijd hebt genomen om het bedrijf te leren kennen en dat je weet wat je waard bent”.

Lees ook >> Wervingsgesprek: 10 feiten die je moet weten over het bedrijf

Hoe bereid je je voor op het onderhandelen over je salaris?

Om correct over je salaris te onderhandelen en geen fouten te maken, moet je dus voorbereid zijn. Hiervoor is het noodzakelijk om enkele regels te kennen.

Voor een baan spreken recruiters in bruto jaarvergoeding. Om over je salaris te onderhandelen, moet je dezelfde taal spreken als zij om uitwisselingen te vergemakkelijken.

Om over je salaris te onderhandelen, moet je eerst denk na over het gewenste bruto jaarsalaris dan kan eventueel worden uitgebreid door in te zetten op variabel loon (premie, bonus) en voordelen in natura (bedrijfswagen, telefoon, telewerken, …).

Het is beter om de werkgever dit zelf te laten oplossen, meent Philippe Guittet. Het is noodzakelijk om vanaf het begin de procesvraag te stellen om te weten wanneer dit thema aan de orde komt. Wat er ook gebeurt, beëindig een interview niet zonder over compensatie te praten. »

Lees ook >> 4 tips voor het schatten van je eerste salaris

Moet u uw oude salaris opblazen om over het nieuwe te onderhandelen?

Je oude salaris opblazen om over een hoger salaris te onderhandelen, is het valse advies dat vaak naar voren komt.

Een afwijking voor Philippe Guittet: “Ook hier circuleert de informatie. Een leugen tegen een recruiter kan je opbranden van andere recruiters. »

Voor onderhandelen over hun salaris en om een ​​hoger inkomen vragenkunt u beter uitleggen dat uw vroegere bezoldiging was vastgesteld op oudere criteria of dat uw verantwoordelijkheden niet dezelfde waren.

Lees ook >> Hoe beantwoordt u de vraag over uw salarisverwachtingen?

Moet je vermijden om over je salaris te onderhandelen om de baan te krijgen?

Moet je tijdens een sollicitatiegesprek om een ​​lager salaris vragen om zeker te zijn van de baan? ” “ De uitdaging is om de toegevoegde waarde te laten zien die jij gaat brengen”.

Om over je salaris te onderhandelen, moet je leren je vaardigheden te benadrukken en ze op de markt te brengen. Een vreemde taal, een adresboek, expertise in een vakgebied… zijn allemaal argumenten om bewust mee te nemen op het moment van de onderhandeling. Werving wordt niet langer alleen gedaan op basis van kwalificaties of ervaring, gedragsvaardigheden – ook wel soft skills genoemd – zijn net zo belangrijk en kunnen zelfs het verschil maken.

“Als er veel vraag is in de markt, kun je het je veroorloven om compromisloos te zijn”. Denk anders strategisch. “Het is beter om een ​​minder goedbetaalde functie te aanvaarden als je daardoor ervaring of expertise kunt opdoen waardoor je jezelf duurder kunt verkopen”.

Lees ook >> Waarom jij en niet iemand anders?