4-daagse week: 22% van de Fransen vraagt ​​erom (her)

Nieuws

Meer dan een op de 5 Franse werknemers gelooft dat de 4-daagse werkweek binnen 5 jaar de norm zal zijn

De cijfers spreken voor zich. Volgens de studie van “People at Work 2023: the Workforce View study**”, uitgevoerd door het ADP Research Institute, meer dan een op de vijf Franse werknemers (22% vergeleken met 28% wereldwijd) gelooft dat de 4-daagse werkweek de norm zal zijn in hun activiteit in de komende vijf jaar.

Het meest geneigd om dit te geloven zijn degenen die in de industrie werken (31%), in IT en telecom (27%), in vastgoed en handel (25%). Omgekeerd maken slechts 15% van de media- en informatiemedewerkers deze projectie. Volkomen contra-intuïtief.

We zien in dit onderzoek nog steeds de vraag naar een betere work-life balance; deze verwachting bestaat al heel lang, maar is de afgelopen drie jaar duidelijk versneld. Wanneer het niet mogelijk is om telewerk of een hybride werkvorm aan te bieden, kunnen werkgevers op andere manieren aan de verwachtingen van hun talenten voldoen, zoals de invoering van de 4-daagse werkweek, om ze te behouden en te motiveren.

Carlos Fontelas de Carvalho, voorzitter van ADP in Frankrijk en Zwitserland

Memo: Deze bedrijven gingen over op een 4-daagse werkweek betaald voor 5 dagen

Al drie jaar onderzoekt de vele ervaringen met flexibele werktijden. We signaleren bedrijven die overgaan op een 4-daagse werkweek en vragen hen naar de gekozen formule. Onlangs gaf een bedrijf er de voorkeur aan om de “9-daagse twee weken” over te nemen. Lees hier:

20% van de Fransen wil een 4-daagse werkweek met behoud van salaris

Als meer dan 20% van de Fransen zichzelf zou zien overstappen naar de 4-daagse werkweek, stellen ze bepaalde voorwaarden. 4 langere werkdagen ok, maar voor hetzelfde salaris!

Volgens het ADP-onderzoek is het zelfs onbespreekbaar voor:

  • 37% van hen.
  • 41% onder jongeren van 25-34 jaar,
  • 40% onder hybride werknemers (vergeleken met 31% onder degenen die 100% telewerken)
  • en 39% voor vrouwen (vergeleken met 35% voor mannen) en ouders (vergeleken met 34% voor mensen zonder kinderen).

“Werknemers in de handel (44%), horeca (43%) en transport (41%) zijn ook bijzonder in trek, vooral omdat dit sectoren zijn waarin telewerken voor de meerderheid van de beroepsbevolking onmogelijk lijkt”onderstrepen de auteurs van de studie.

De Fransen zijn voorstander van de 4-daagse werkweek bij geen verhoging

Ook al zijn de prognoses voor loonsverhogingen voor dit jaar historisch hoog, toch twijfelen de Franse arbeiders er zichtbaar aan om hiervan te profiteren. En volgens het goede oude principe van “één in de jouwe is beter dan twee in jou”, 25% van de ondervraagde Fransen beschouwt een kortere werkweek als een alternatief voor het niet verhogen van hun loon. Kortom een ​​middel om zichzelf te vermeerderen, of in ieder geval niet aan koopkracht in te boeten.

Meten de Fransen de impact van drukkere en langere werkdagen op hun gezondheid?

Werknemers lijken bereid om langere dagen over 4 dagen te werken om te profiteren van een extra vrije dag tijdens de week.

Voor nuheeft nog geen enkele studie de impact van deze drukke werkdagen op hun gezondheid gemeten. 10 uur achter elkaar werken achter een lopende band, in een restaurant, in een callcenter, enz. met minder dagelijkse pauzes, vereist het mobiliseren van meer fysieke en mentale energie.

Vandaar de vragen die steeds meer actoren stellen:

  • Zouden alle medewerkers zo’n dagelijkse werkdruk aankunnen?
  • Zijn alle bedrijven klaar om dergelijke reorganisaties aan te gaan?

Carlos Fontelas de Carvalho waarschuwt: “We moeten waakzaam zijn omdat de risico’s van burn-out bij werknemers bestaan, hetzij door langere dagen te werken of door hun taken in minder tijd te moeten uitvoeren. Bovendien is het duidelijk dat een 4-daagse werkweek ook aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van werkorganisatie en serviceonderhoud en in veel organisaties niet realistisch is”.

De mening van Bruno Mettling, oprichter en president van topics, een bedrijf gespecialiseerd in sociale strategie

Bruno Metting

“Ik geloof niet dat alle bedrijven overstappen op de 4-daagse werkweek, want overstappen op de 32-urige werkweek zou een echte economische schok. En de verlenging van de werktijd met 4 dagen zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op de fysieke en mentale gezondheid van veel werknemers. Het mag geen systematisch element zijn, maar test het integendeel activiteit per activiteit en beoordeel de gevolgen voor de betrokken werknemers..

Sommige bedrijven kunnen er een factor van maken bij het aantrekken van talent, vooral wanneer banen niet telewerkt kunnen worden. In de horeca bijvoorbeeld zou dit een bron van gelijkheid tussen werknemers zijn en door 4 dagen te werken in plaats van 5 zouden ze 3 opeenvolgende vrije dagen kunnen aaneensluiten. Dit zou een oplossing kunnen zijn om de vermoeidheid op te vangen die gepaard gaat met late uren die eigen zijn aan de sector.

Bij dienstverlenende bedrijven die het zich economisch kunnen veroorloven is de 4-daagse werkweek ook mogelijk. De arbeidstijd zou dan niet langer de barometer zijn van de prestaties van een werknemer. In wezen zou dit werknemers vertellen “hoe u zich ook organiseert, het enige dat telt is de levering van uw service”. Voor bedrijven zou deze vrije dag een serieuze sociale innovatie zijn met onder meer positieve gevolgen voor hun energiefactuur.”